kingston-a-intel-v-boji-za-rychle-ssd
Novinka Kingston a Intel v boji za rychlé SSD

Kingston a Intel v boji za rychlé SSD

Michal Mitrega

Michal Mitrega

10. 1. 2009 00:00 10

Kingston se spojí s Intelem za účelem vývoje a distribuce nových SSD disků. První společné SSD jsou v podstatě přeznačené X25-M a X25-E od Intelu.

Reklama

Ve hře budou opět dvě verze - SSDNow E pro firemní použití a SSDNow M pro desktopy a notebooky. Disky se liší především typem použitých paměťových čipů. M řada používá levnější MLC čipy s pomalejším zápisem a E řada používá rychlejší SLC čipy.

Kingston a Intel v boji za rychlé SSD
i Zdroj: PCTuning.cz


SSDNow E

SSDNow E nabídne maximální rychlosti 250MB/s pro čtení a 170MB/s pro zápis. Disky mají spotřebu 2,4W v činnosti a 0,06W ve 'spacím' režimu. Prozatím se ví o 32GB verzi.


SSDNow M

SSDNow M se může pochlubit rychlým čtením až 250MB/s a pomalejším zápisem až 70MB/s. Typická spotřeba je pak mnohem lepší než u SLC čipů - 0,15W v činnosti a 0,06W ve 'spacím' režimu. Server Expreview mluví o cenách 1000 dolarů za 32GB SSDNow E a 750 dolarů za 80GB SSDNow M, ale to je mimo ceny X25 řady. Lepší bude počkat až se disky naskladní.

O tříletou záruku a logistiku se bude starat společnost Kingston. Intel má zase lepší prostředky pro vývoj rychlých SSD disků (od vydání X25 není překonaný). Pro obě strany prospěšná spolupráce.

Zdroj: Legit

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama