Klasická mamutí RTX 4090 se s vodním blokem proměnila na ultra kompaktního elegána
i Zdroj: Optimum Tech
Novinka Klasická mamutí RTX 4090 se s vodním blokem proměnila na ultra kompaktního elegána

Klasická mamutí RTX 4090 se s vodním blokem proměnila na ultra kompaktního elegána

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

26. 1. 2023 20:20 6

Nacpat do běžné PC skříně RTX 4090 může být občas problém. Karta je velká, těžká a roztahuje se všemi směry. A přece je tu řešení.

Reklama

NVIDIA na RTX 4090 nacpala opravdu velký chladič, protože s příkonem 450 W už není legrace. Ačkoli by možná mohl být o fous menší a stále dost výkonný, NVIDIA zřejmě raději šla cestou jistoty. Majitelé malých skříní se právem cítí diskriminováni, ale nezoufejme. Firma Alphacool vyrobila malý a elegantní vodní blok pro RTX 4090, která se díky němu stane uvnitř skříně téměř neviditelná. Blok otestoval známý youtube kanál OptimumTech a pochvaloval si jej. Vodních bloků samozřejmě už existuje víc, ale žádný není takový prcek. 

Rozměry jsou 209 x 120 x 24mm, což je vskutku střízlík. Také je nutné říct, že blok je součástí řady „Enterprise“, čili není určený pro domácí tuning, ale to samozřejmě neznamená, že ho nemůžete použít. Je tedy zamýšlen pro užití v systémech s více kartami, kde budou štosovány po více kusech. Blok má omezenou kompatibilitu, proto je otestován na kartě od Inno3D. Teploty se pohybovaly kolem 55°C v zátěži, což je na 450 W kartu luxus. Pochopitelně je nutné mít adekvátní vodní okruh, nejlépe se dvěma radiátory, ale ty se do skříně obvykle dají montovat všelijak a vejdou se. Karta s tímto Alphacool blokem ovšem vypadá luxusně. 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama