koncept-idrop-revolucni-reseni-prenosu-dat
Novinka Koncept iDrop: Revoluční řešení přenosu dat

Koncept iDrop: Revoluční řešení přenosu dat

Michal Hlaváč

Michal Hlaváč

15. 11. 2010 10:00 12

Den, kdy budeme moct přenášet data z mobilního telefonu do PC pohodlně, bezdrátově a především rychle se již blíží. Jistě, že dnes můžeme použít bluetooth, ale každému z nás se již někdy stalo, že bluetooth nemohl najít zařízení nebo nefungoval vůbec. Bluetooth prostě není dostatečně spolehlivý a rychlý, aby mohl být použitý pro přenosy větších objemů dat.

Reklama
Koncept iDrop: Revoluční řešení přenosu dat
i Zdroj: PCTuning.cz

Řešením by mohlo být nově navržené zařízení iDrop, které působí jako naprosto geniální řešení a omezení problémů s bluetooth. Bohužel se jedná pouze koncept designerů Heo Jaeyounga, Jin Hoyounga a Jung Han-Bina. Je pro mne velkou záhadou, proč když designeři navrhují takové zařízení, proč se trochu více nezamyslí nad dostupnými technologiemi a trochu jim nepřizpůsobí svůj návrh. Samozřejmě je to zařízení naprosto výjimečné, zajímavé a možná i revoluční, ale než se bude dát použít v běžné praxi budeme si muset počkat na vyvinutí mnoha technologií, aby takové zařízení jakým je iDrop mohl vůbec vzniknout.

Koncept iDrop: Revoluční řešení přenosu dat
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak takový iDrop vlastně funguje? Víte jak funguje kapátko? Pokud ano, tak teď již víte jak funguje iDrop. Zařízení iDrop přiložíme na zařízení v místě, kde je na displeji soubor/aplikace, kterou chceme překopírovat jinam a stiskne se gumové tlačítko na horní straně kapátka. Soubor se pak do iDropu „nasaje" a bude uložený jako na běžném flashdisku. Na LED obrazovce iDropu přesně uvidíte jaké aplikace/soubory v něm právě jsou. Teď již stačí jen vybrat zařízení do kterého chceme přenášený obsah uložit, přiložit iDrop k zařízení a a opět stisknout gumové tlačítko, které umožní přenos obsahu.

Koncept iDrop: Revoluční řešení přenosu dat
i Zdroj: PCTuning.cz

Zařízení jako je iDrop je velmi zajímavé řešení přenosu souborů, ale ještě potrvá velmi než budou dostupné technologie, aby bylo možné vyrobit zařízení, které nám aplikace či soubory nasaje k přenosu z jednoho zařízení a následně je vykape do zařízení jiného.

Zdroj: BitRebels

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama