Kryptomineři si pronajali dům, vytěžili 100 000 dolarů a majitelce přišel účet na 1500 dolarů za elektřinu
i Zdroj: Gencraft Ai
Novinka Kryptomineři si pronajali dům, vytěžili 100 000 dolarů a majitelce přišel účet na 1500 dolarů za elektřinu

Kryptomineři si pronajali dům, vytěžili 100 000 dolarů a majitelce přišel účet na 1500 dolarů za elektřinu

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

32

Těžba imaginární měny stále nebere konce. A asi se ho jen tak nedočkáme. Takže těžaři budou dál vymýšlet, jak ušetřit a přitom se napakovat.

Reklama

Těžba kryptoměn je náročná na výpočetní výkon. To víme. A to spotřebovává ohromné množství energie, která by šla jistě využít lépe. To je ale pohádka na jiný večer. Někteří těžaři to tedy vyřešili tak, že si pronajali Airbnb ubytování na tři týdny, dotáhli mašiny, zřídili provizorní nabíjecí stanici pro elektromobil a rozjeli byznys na plný knedlík. A majitelka se nestačila divit, když jí poté přišel účet na 1500 dolarů za elektřinu. Aby předešla podobným incidentům, rovnou ustanovila pravidlo k ubytování, že se zde nesmí těžit kryptoměny a nabíjet elektroauta. 

Poté uhodila na nájemníky a Airbnb, aby laskavě účet zaplatili. Dodala potřebné dokumenty a hosté se přiznali, že tam bujela těžba (aby ne, když byli na kamerách). Dále se přiznali, že zarobili víc než 100 000 dolarů. Takže logicky je pro ně mnohem jednodušší zaplatit účet, než se s majitelkou a Airbnb dohadovat. Ale aspoň nechali dům v perfektním stavu a dali 5 hvězdiček. Ať je to jak chce, na kryptu se zřejmě pořád dá slušně vydělat. Inu, je to „zvláštní“ doba a ne v tom dobrém slova smyslu. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama