larrabee-prijde-v-roce-2009
Novinka Larrabee přijde v roce 2009

Larrabee přijde v roce 2009

Michal Kleman

Michal Kleman

11. 11. 2008 00:00 7

Projekt společnosti Intel, dosud známý jako Larrabee, se dostane na trh na konci roku 2009. Půjde však zatím pouze o profesionální verzi pro pracovní stanice.

Reklama

Verze, která se dostane na trh v roce 2009 bude určena pro profesionální nasazení v pracovních stanicích, je totiž mnohem jednodušší optimalizovat ovladače zařízení, aby zvládala OpenCL aplikace, než tisíce OpenGL a Microsoft DirectX her. Proto bude desktopová herní verze dostupná až v roce 2010, Intel má totiž plné ruce práce s vytvářením ovladače pro grafické aplikace a zvláště pro ty, jež budou aktuální při vypuštění Larrabee na trh.

Larrabee přijde v roce 2009
i Zdroj: PCTuning.cz


Slide zobrazuje hlavní výhody Larrabee

Larrabee bude mít 32 až 48 výpočetních jader na taktu 1GHz. Prezentace Intelu již odhalila, že Larrabee zvládá celkem svižně Half-Life 2 a Gears Of War 2. Mainstreamových a low-endových modelů s nižším počtem výpočetních jader se dočkáme později v roce 2010. Rozložení bude pravděpodobně vypadat takto: high-endová karta ponese 48 procesorů, mainstream jich bude obsahovat dvě třetiny, tedy 32 a u low-endu bychom se měli setkat se šestnácti jádry.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama