Lenovo má nový Legion 9i s řadou doplňků. Hlavní hvězdou je přenosná konzole Legion Go
i Zdroj: Lenovo / Legion 9i press kit
Hardware Novinka Lenovo má nový Legion 9i s řadou doplňků. Hlavní hvězdou je přenosná konzole Legion Go

Lenovo má nový Legion 9i s řadou doplňků. Hlavní hvězdou je přenosná konzole Legion Go

Jakub Fišer

Jakub Fišer

4. 9. 2023 09:00 2

Čínská společnost Lenovo v pátek představila světu své hlavní hardwarové novinky, především z ranku přenosných zařízeních s fokusem na hraní. Řada Legion je nyní bohatší o notebook Legion 9i a handheld Legion Go. Velice zajímavě vypadá také sada batohů a pouzder, které Lenovo bude také nabízet.

Reklama

Lenovo Legion 9i

Legion 9i je dle tvrzení výrobce vůbec první herní 16″ notebook na světě, který se chlubí kapalinovým chlazením. Pokud by někomu řada Legion nebyla známá, jde o hlavní herní řadu společnosti Lenovo.

Notebook disponuje výkonnou jednotkou Intel Core i9-13980HX 13. generace, laptopovou variantou grafiky Nvidia GeForce RTX 4090, až 64 GB DDR5 RAM. Vcelku zásadní je také již naťuknuté chlazení. Technologie se jmenuje Legion Coldfront a nabízí zajímavý kompromis funkčního chlazení, ale zároveň hmotnost notebooků nepřesahuje 3 kilogramy.

Notebooku nechybí zadní osvícená linka s konektory a porty, najdeme zde ethernet, USB-A, 2× USB-C Thuderbolt 4, HDMI 2.1 i klasický starý audiojack nebo čtečku SD karet. 16″ Mini-LED displej s 165Hz obnovovací frekvencí nabízí rozlišení Full HD a díky nízkým rámečkům si užijete hraní přímo notebooku, bez nutnosti připojení k externí obrazovce.

Konzole Legion Go

Jako druhou největší novinku – i když pro někoho možná spíše první v pořadí – Lenovo ukázalo svou dlouho očekávanou přenosnou herní konzoli Legion Go. Zařízení jde přímo proti Steam Decku a Asus ROG Ally, přináší však mírně výšší výkon díky procesoru AMD Ryzen Z1.

Lenovo má nový Legion 9i s řadou doplňků. Hlavní hvězdou je přenosná konzole Legion Go
i Zdroj: Lenovo / Legion Go press kit

Kromě toho se chlubí grafickým akcelerátorem AMD RNDA, 8,8″ displejem s rozlišením Quad HD+ a variabilní obnovovací frekvencí. Za zmínku stojí i svítivost, která ja nečekaně nízká, a sice 500 nitů.

Velmi důležitá je baterie s kapacitou 49,2 Wh, což je lepší kapacita, než s čím přišla konkurence. Oba zástupci Steam Deck a ROG Ally nabízí 40Wh baterii. Poměrně zajímavou technologií je možnost ovladače oddělit od displeje, například pro větší pohodlí při hraní, nebo pro lepší ergonomii. Zařízení má na zádech samozřejmě vlastní stojánek.

Cena a dostupnost

Začněme znovu laptopem Legion 9i. Ten nabízí špičkovou výbavu a nutno poznamenat, že také relativně přelomové technologie. I proto je jeho cena vyšší: 99 999 Kč včetně DPH, do prodeje půjde koncem září.

K mání budou i zajímavé batůžky s cenou kolem 1 až 2 tisíc korun, do kterých bude možné vložit i handheld Legion Go. Ten bude v Česku dostupný až od října letošního roku a budete si jej moci pořídit za 18 999 Kč včetně DPH.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama