lenovo-thinkpad-x1-nano-je-vykonny-nevazi-ani-kilo-a-nabizi-skvelou-vydrz
Novinka Lenovo ThinkPad X1 Nano je výkonný, neváží ani kilo a nabízí skvělou výdrž

Lenovo ThinkPad X1 Nano je výkonný, neváží ani kilo a nabízí skvělou výdrž

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 10. 2020 16:00 3

Nejlehčí ThinkPad, který tu kdy byl, váží pouhých 907 gramů a jedná se o první produkt společnosti Lenovo založený na platformě Intel Evo poháněný procesorem Intel Core 11. generace.

Reklama

ThinkPad X1 Nano je s váhou pod jeden kilogram nejlehčím počítačem kategorie ThinkPad v historii značky. Vybavený je přitom novými procesory Intel Core i7 až 11. generace s grafikou Iris Xe.  Paměť RAM může dosahovat kapacity 16 GB, úložiště může tvořit až 1TB SSD.

Displej notebooku je 13palcový s 2K rozlišením (2 160 × 1 350 pixelů), úzkými rámečky a poměrem stran 16:10. Potěší podpora 100 % barevného prostoru sRGB. K dispozici bude verze s dotykovým displejem.

Ve výbavě nechybí ani čtyři reproduktory, čtyři 360stupňové mikrofony, nebo podpora systémů Dolby Vision a Dolby Atmos. Připojení notebooku k síti je možné skrze Wi-Fi 6 a volitelně i přes 5G.

Zaujme také dvojice USB-C portů se specifikací Thunderbolt 4 a 48Whr baterie, která má počítač udržet v provozu až 17,3 hodiny.

Lenovo ThinkPad X1 Nano je výkonný, neváží ani kilo a nabízí skvělou výdrž
i Zdroj: PCTuning.cz

X1 Nano je vůbec první ThinkPad, který obsahuje aktualizovanou sadu umělé inteligence a biometrických bezpečnostních funkcí ThinkShield – od rozpoznání hlasu, detekce přítomnosti uživatele s možností přihlášení a uzamčení bez dotyku, když uživatel odejde, až po známou funkci Match on Chip, čtečku otisků prstů.

Počítač ThinkPad X1 Nano bude dostupný až během prvního čtvrtletí 2021. Cena ještě není stanovena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama