lenovu-se-ve-druhem-ctvrtleti-darilo-napric-vsemi-segmenty
Novinka Lenovu se ve druhém čtvrtletí dařilo napříč všemi segmenty

Lenovu se ve druhém čtvrtletí dařilo napříč všemi segmenty

Mirek Kočí

Mirek Kočí

Technologická společnost Lenovo dnes oznámila, že její tržby dosáhly v druhém čtvrtletí rekordních 14,5 miliard dolarů. Výsledky značí, že došlo k meziročnímu nárůstu téměř o 7 % a dařilo se tak napříč celým segmentem.

Reklama

Společnost zaznamenala rekordní příjem před zdaněním ve výši 470 milionů dolarů s meziročním nárůstem o 52 %, zatímco čistý příjem se navýšil meziročně o 53 % na 310 milionů dolarů. S úspěšným čtvrtletím byla zároveň potvrzena finanční udržitelnost společnosti silným hodnocením investičního stupně od společností Moody´s, Standard & Poor’s a Fitch.

Základní zisk na akcii za druhé čtvrtletí činil 2,59 centů v USA nebo 20,08 HK centů. Představenstvo společnosti Lenovo deklarovalo prozatímní dividendu ve výši 6,6 HK centů na akcii.

Lenovu se ve druhém čtvrtletí dařilo napříč všemi segmenty
i Zdroj: PCTuning.cz

„Rekordní výsledky v tomto čtvrtletí odrážejí náš trvalý závazek uspokojovat potřeby rychle rostoucího trendu práce, učení i hraní z domova. Všechny naše hlavní sekce meziročně rostly, zatímco software a služby dosáhly nového rekordu,“ uvedl Yuanqing Yang, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Lenovo. „Vzhledem k tomu, že se svět snaží přizpůsobit „novému normálu“, věříme v dlouhodobý růst jak u klasických produktů, tak u cloudové infrastruktury. I nadále budeme podporovat transformaci založenou na službách, abychom se lépe chopili příležitostí a podpořili udržitelný růst.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama