Levné grafické karty na Bazoši? Nenechte se napálit podvodníky!
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Levné grafické karty na Bazoši? Nenechte se napálit podvodníky!

Levné grafické karty na Bazoši? Nenechte se napálit podvodníky!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 6. 2021 11:23 6

Svět už měsíce sužuje nedostatek čipů, který narušuje výrobu automobilů a například i grafických karet. Tento typ zboží seženete momentálně opravdu těžko, proto se uživatelé snaží výrobky získat na inzertních portálech, kde se čas od času objeví i výhodné nabídky. Často se však jedná o podvodníky.

Reklama

Pravděpodobně jen tak nepotkáte Čecha, který někdy nenakoupil na Bazoši nebo Sbazaru. Není proto divu, že tyto portály lákají také podvodníky. V poslední době se na těchto portálech objevilo několik inzerátů s grafickými kartami, které byly nabízeny za podezřele nízkou cenu. 

Že je něco v nepořádku často prozradí už jen popis produktu, který je zmatečný a psaný s chybami. Napovídá použití strojového překladu, podvodník tedy nebude z Česka. Podezřelé jsou i nekvalitní obrázky, nebo fotografie převzaté z jiných inzerátů.

Podvod na Bazoši
i Zdroj: PCTuning.cz
Podvod na Bazoši

Scénář je v podstatě pokaždé stejný. Zareagujete na výhodný inzerát, dostanete odpověď a chystáte se provést obchod. Jenže pak už se začne ukazovat, že tu něco nesedí. Zcela záměrně se podvodníci vyhýbají osobnímu předání, ačkoli ho předtím sami preferovali. Nebo najednou zboží chtějí poslat až odněkud z ciziny. Případně mění stáří prodávaného zboží a zničehonic nabízejí na prodávaný produkt slevu. 

Poté se podvodníci nic netušícího kupce snaží navést na podvodné stránky a vylákat z něj údaje karty k účtu a další citlivé informace. Pokud postupuje podle jejich not, mohou mu zcela vyprázdnit účet. Na nekalé prajkticky na Bazoši a Sbazaru upozornila společnost Avast, která mimo jiné rádi radí, aby se lidé nenechali zmást ani logy známých společností a byli obezřetní také na dalších českých inzertních webech.

Podvod na Bazoši
i Zdroj: PCTuning.cz
Podvod na Bazoši


 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama