levne-mobilni-dvoujadrove-procesory-haswell-budou-na-konci-roku
Novinka Levné mobilní dvoujádrové procesory Haswell budou na konci roku

Levné mobilní dvoujádrové procesory Haswell budou na konci roku

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 3. 2013 10:00

Nejdražší procesory mají samozřejmě přednost. Následovat budou stále procesory pro ultrabooky a ke konci roku se dočkáme i běžných dvoujádrových procesorů pro střední a nízkou třídu notebooků.

Reklama

První procesory Haswell budou uvedeny zhruba v polovině roku, bude se ale jednat o nejvýkonnější mobilní čipy s označením MX a MQ. Levné dvoujádrové procesory, jež budou mít TDP 35 W, se objeví až ve 4. kvartále. Prvně by měl být nahrazen model Core i7-3540. Ten má nyní dvě jádra a HyperThreading, základní frekvenci 3 GHz a Turbo 3,7 GHz. Procesor architektury Haswell, který jej nahradí, by měl mít cenu 348 dolarů (o 2 dolary více, než stojí současný 3540).

Levné mobilní dvoujádrové procesory Haswell budou na konci roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Intel totiž upřednostní vydání náhrady za výkonné čtyřjádrové procesory Core i7-3940XM se spotřebou 55 W a cenou 1096 dolarů, který nahradí model i7-4930MX a také i7-3840QM s cenou 568 dolarů, který nahradí série i7-4800MQ. To by mělo proběhnout během června. Následovat bude obměna 17W dvoujádrových procesorů pro ultrabooky ve 3. kvartále. Ve 4. kvartále pak dojde na zbytek, tedy všechny ostatní levné modely.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama