LG se na výstavě CES blýsklo s průhlednou 77" OLED televizí
i Zdroj: LG
Novinka LG se na výstavě CES blýsklo s průhlednou 77" OLED televizí

LG se na výstavě CES blýsklo s průhlednou 77" OLED televizí

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

9. 1. 2024 15:45

Průhledná OLED televize. Není to nesmysl? Vždyť chcete vidět co se děje na obrazovce a ne to, že za ní vaše kočka právě shodila ze skříně porcelán po babičce.

Reklama

Pokud vlastníte OLED monitor či TV, jistě na ni co se kvality obrazu týče nedáte dopustit. Naprosto nesrovnatelné s pravěkými technologiemi IPS či VA. Ale co když je přístroj vypnutý a vám ta temně černá obrazovka nezapadá do interiéru? Inu v LG to vymysleli a vyrobili průhlednou OLED televizi s úhlopříčkou 77 palců. Počkat, říkáte se, ale jak potom vypadá sledovaný obsah? Vždyť přece nechci při sledování Terminátora čučet skrz obraz na zeď. 

LG to vyřešilo chytře – televize má dva módy, jeden průhledný a druhý temný pro správný zážitek. Funguje to tak, že televize vysune „černé plátno“ za panelem a tím získáte jedinečný OLED obraz. 

V průhledném režimu dokonale zapadne do hypermoderního obýváku, klidně může stát před oknem přes celou stěnu, aniž by rušila ve výhledu. K tomu podporuje bezdrátový přenos obrazu a zvuku, může zobrazovat počasí a podobné skopičiny. Cena a vydání nejsou ještě známy, ale cena bude zřejmě ležet „někde výš“.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama