lg-vydava-netbook-x120
Novinka LG vydává netbook X120

LG vydává netbook X120

Jan Šorfa

Jan Šorfa

18. 2. 2009 00:00 1

Minulý měsíc představilo LG na CES (Consumer Electronics Show) svůj netbook X120 s 3G HSPA konektivitou. Nyní je oficiálně zahájen prodej, ačkoliv netbook není ještě fyzicky v prodejnách dostupný.

Reklama

LG se podařilo vyrobit opravdu pěkný kompaktní kousek, který je maximálně přenosný, má vysokou výdrž a hlavně podporu 3G HSPA připojení, díky kterému se může člověk připojit téměř kdekoliv a kdykoliv.

LG vybavilo svůj netbook podobně jako ASUS možností rychlého přístupu k nejpoužívanějším aplikacím během pěti sekund. Tato funkce nazvaná “Smart-On“ funguje na principu vestavěného OS založeném na OS Linuxu. Jediným kliknutím na ikonu dostanete přístup k aplikacím jako prohlížeč fotografií, MP3 přehrávač a internetový prohlížeč. Díky technologii Smart-Link zase můžete jednoduše propojit LG X120 se stolním počítačem a sdílet tak některá data, nebo získat přístup k CD nebo DVD mechanice.

LG vydává netbook X120
i Zdroj: PCTuning.cz

Nyní se dostáváme k “hardwarovým“ specifikacím. LG X120 pohání procesor Intel Atom N270 na frekvenci 1,6 GHz, v základu je vybaven 1GB DDR2 operační paměti a 160 GB pevným diskem. Samozřejmě nesmí u multimediálního netbooku chybět integrovaná 1,3 Mpix webkamera pro video chatování a kvalitní stereo reproduktory s podporou SRS WOW HD a TruSurround XT efektů. Podle verze je X120 vybavena buď 3-článkovou nebo 6-článkovou baterii a může tak dosahovat výdrže 3,5 nebo 7 hodin při napájení z baterie. Vysoké výdrži napomáhá LCD displej s LED diodovým podsvícením, díky kterému je obraz mnohem jasnější. Samotná váha netbooku je potom 1,2 Kg.

V Evropě by se měl LG X120 dostat do obchodů během příštího měsíce. Cena nebyla zatím stanovena, ale počítám, že bude srovnatelná s cenami netbooků ostatních výrobců.

Zdroj: TCMagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama