LG začíná sériově vyrábět tandemové OLED displeje, v čem se liší?
i Zdroj: Obrázek poskytnutý společností LG
Novinka LG začíná sériově vyrábět tandemové OLED displeje, v čem se liší?

LG začíná sériově vyrábět tandemové OLED displeje, v čem se liší?

David Švrček

David Švrček

24. 6. 2024 17:40 1

LG zahajuje sériovou výrobu 13" tandemového OLED panelu pro notebooky. Nová technologie má nabídnout lepší životnost, jas, přirozenější barvy a daleko nižší spotřebu.

Reklama

LG oznámila zahájení sériové výroby svého prvního 13" tandemového OLED displeje pro notebooky. Tato technologie v sobě kombinuje dvě červené, zelené a modré organické vrstvy vyzařující světlo. Díky tomu má nabídnout vyšší výkon a nižší spotřebu energie ve srovnání s jednovrstvými OLED panely. 

Srovnání technologie s běžným OLED panelem
i Zdroj: LG
Srovnání technologie s běžným OLED panelem

Nový 13" tandemový OLED displej se může pochlubit dvojnásobnou životností a trojnásobným jasem oproti běžným OLED displejům, a zároveň sníženou spotřebou energie až o 40 %. Takto to uvádí LG ve svých materiálech. Nová technologie také umožnila, aby byl panel tenčí a lehčí, což ultrabooky, do kterých tento displej zatím míří, jistě ocení.

Panel nabízí vysoké rozlišení WQXGA+ (2880x1800) a 100% pokrytí barev DCI-P3. S technologií Display HDR True Black 500 od VESA nabídne panel zobrazení spektra barev, které je co nejblíže přirozenému vidění lidským okem. Displej lze také ovládat dotykem. První zařízení, které tento displej bude obsahovat, je Dell XPS13.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama