licence-androidu-prinesly-firme-microsoft-v-poslednim-roce-vice-nez-miliardu-dolaru
Novinka Licence Androidu přinesly firmě Microsoft v posledním roce více než miliardu dolarů

Licence Androidu přinesly firmě Microsoft v posledním roce více než miliardu dolarů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 10. 2014 09:00

Dokumenty ze soudního sporu mezi společnostmi Microsoft a Samsung odhalily, že Microsoft dostal v loňském roce (2013) za licence Android nejméně miliardu dolarů.

Reklama

Přesto, že se Microsoft zaměřuje zejména na chytré telefony s operačním systémem Windows Phone, má řadu licenčních smluv týkajících se OS Android s velkými firmami jako je například Samsung. Ačkoliv by se mohlo zdát, že stoupající prodeje chytrých zařízení od Samsung s OS Android společnosti Microsoft nehrají do karet a snižují prodeje telefonů s Windows Phone, Microsoft to ve skutečnosti až tak nebolí. Měl by totiž podle podmínek dohody vzniklé v roce 2011 dostat podíl z každého prodaného smartphonu či tabletu od Samsung. 

Licence Androidu přinesly firmě Microsoft v posledním roce více než miliardu dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Microsoft tak měl od samotného Samsung v roce 2013 přijmout za licenční poplatky více než miliardu dolarů. Spory mezi oběma giganty probíhají ve velice citlivé rovině, protože spolu oba výrobci již nějakou dobu úzce spolupracují na některých hardwarových i softwarových projektech. Nicméně bitva o patenty a licence pokračuje a Microsoft nehodlá nikterak ustoupit. Samsung se naopak obhajuje, že nákupem značky Nokia a s ním spojeným duševním vlastnictvím Microsoft porušil smluvní podmínky a dohoda mezi oběma společnostmi tím pozbývá platnosti.

Zdroj: DigitalTrends

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama