linux-opet-na-ps3-podekujme-hackerum
Software Novinka Linux opět na PS3, poděkujme hackerům

Linux opět na PS3, poděkujme hackerům

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

8. 5. 2011 12:00 13

O možnost spustit Linux na PlayStation3 uživatelé minulý rok přišli. Nyní se hackerům ze skupiny Gitbrew povedlo přivézt zpět k životu funkci OtherOS, díky níž lze na konzoli provozovat různé distribuce.

Reklama

Hackeři z Gitbrew na svých stránkách zvěřejnili informace o tom, že jejich dlouhodobý projekt konečně začíná mít viditelné výsledky. Pokud vás naštval nešťastný krok Sony, updatem firmwaru odebrat funkci OtherOS, možná mile překvapí zpráva o její reinkarnaci v ještě lepší podobě nazvané OtherOS++.

Linux opět na PS3, poděkujme hackerům
i Zdroj: PCTuning.cz

O odemčení konzole se již dříve postaral, dnes již veřejně známý, GeorgeHotz. GeoHot se kvůli tomu stal terčem Sony a jeho dobře placených právníků, ale to očividně další hackery neodradilo, ba naopak. OtherOS má nyní kompletní přístup ke všem funkcím PS3, včetně systémového manažeru, grafické karty a paměti (kompletní seznam funkcí naleznete zde).

Linux opět na PS3, poděkujme hackerům
i Zdroj: PCTuning.cz

Jelikož se jedná o hack, je vše na vlastní riziko a uživatel se bude muset sám poprat s případnými problémy. Upravený firmware můžete stáhnou ze stránek skupiny Gitbrew. A na závěr něco pro pobavení, těmito slovy skupinka hackerů vše uvedla: „One small steps for devs, one giant kick in the nuts for Sony Corp.

Nepřehlédněte:

Zdroj: PSX Scene forum

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama