za-utokem-na-psn-stoji-hackeri-z-anonymous-mysli-si-sony
Novinka Za útokem na PSN stojí hackeři z Anonymous, myslí si Sony

Za útokem na PSN stojí hackeři z Anonymous, myslí si Sony

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 5. 2011 14:30 17

Sony v jednom ze svých serverů našlo nastražený soubor s názvem Anonymous a vzkazem „My jsme legie“. Stahují se nad hackery mračna?

Reklama

Budeme škodolibí a na rovinu řekneme, že nás společnost Sony v posledních měsících opravdu baví. Po aféře s GeoHotem, kterého právníci naháněli i kdesi na dovolené v Argentině, následném „sestřelení“ služby PSN a taktickém mlčení a rozmýšlení taktiky, se nyní vedení ve spolupráci s tajnými službami soustředí na dopadení viníka. Lehké to ale mít nebude.

Zatímco ještě počátkem týdne generální ředitel Sony, Kaza Hiraiho, na otázku novinářů odpověděl, že za masivním útokem na službu PSN skupina Anonymous nestojí, dnes je situace zcela odlišná.

Důvodem je soubor, který byl nalezen v jednom ze čtyř napadených serverů PSN. „Zjistili jsme, že útočníci v jednom ze serverů nastražili soubor nazvaný Anonymous se vzkazem My jsme Legie,“ uvedl na oficiálním blogu PlayStation, Patrick Seybold.

Zatím bylo zjištěno, že s odcizenými údaji kreditních karet nikdo nenakládal, což nasvědčuje tomu, že útok nebyl motivován finančním ziskem, uvádí Sony. Anonymous ale spojitost s útoky vehementně popírají, ačkoli i nadále tvrdí, že se Sony mají nevyřízené účty.

Dopátrat se pravdy je zatím nemožné. Stojí za útokem jiná skupina, které chce na Anonymous svalit vinu, nebo to obhájci GeoHota přepískli a nyní se bojí následků? Oboje možnosti jsou ve hře.

Masivní ofensiva na službu PSN proběhla mezi 17. a 19. dubnem. Hackeři získali údaje uživatelských účtů, tedy jména, adresy, telefonní čísla a údaje k účtu na síti PlayStation. A také přístup k údajům kreditních karet. Sony útok nadělal velkou paseku a jeho zákazníci jsou naštvaní, protože je o něm včas neinformovalo.

Nepřehlédněte:

Za útokem na PSN stojí hackeři z Anonymous, myslí si Sony
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Bit-tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama