Logitech MX Mechanical je poctivá mechanika pro náročné
i Zdroj: Logitech
Novinka Logitech MX Mechanical je poctivá mechanika pro náročné

Logitech MX Mechanical je poctivá mechanika pro náročné

Komerční sdělení
12. 9. 2022 15:56

Periferie řady Logitech MX jsou pravidelně hodnoceny jako nejlepší pracovní nástroje k počítači. Nic na tom nemění ani nejnovější klávesnice Logitech MX Mechanical, která – jak už samotný název napovídá – láká na mechanické spínače.

Reklama

S novou klávesnicí MX Mechanical vytváří Logitech vlastně úplně novou kategorii. Mechanické klávesnice totiž byly doposud výsadou především hráčů. „Je zde rostoucí komunita softwarových vývojářů, kteří si oblíbili mechanické klávesnice, když začali hrát hry, a nyní chtějí zažívat stejný pocit přesnosti ovládání i u profesionální pracovní stolní klávesnice. MX Mechanical v sobě spojuje to nejlepší z obojího – zkušenosti společnosti Logitech s výrobou herních klávesnic a charakteristické vlastnosti řady MX Master,“ vysvětlil Tolya Polyanker, vedoucí oddělení MX Series pro kreativitu a produktivitu společnosti Logitech.

Klávesy se vyznačují svým nízkým zdvihem i tvarem podobají klasickým notebookovým klávesnicím. Jejich stisk je velice přesný, za žádných okolností se tlačítka neviklají. Při práci jsou téměř neslyšitelná, obzvláště při porovnání s ostatními mechanikami. Je to dáno tím, že klávesnice využívá spínače Tactile Quiet (Brown). Na vybraných trzích jsou k dispozici také varianty se spínači Clicky (Blue) a Linear (Red), které se vyznačují jinou aktivační silou a zdvihem. Ty podle některých zahraničních testů nejsou tak tiché jako verze určená pro Česko.

Hmatový vjem při psaní je daleko uspokojivější než u membránových klávesnic. Patrně není potřeba zdůrazňovat, že s Logitech MX Mechanical si můžete ve chvílích volna střihnout i nějakou tu hru, mechanika k tomu přímo svádí. Jistota při stisku a dobrá hmatová odezva Logitechu rozhodně ostudu nedělá, i když progamingové modely jsou na tom pochopitelně ještě o chlup lépe. Je si ale potřeba uvědomit, že hlavní hrdina tohoto pojednání je primárně stavěn na práci.

MX Mechanical představuje aktuálně to nejlepší v kancelářské nabídce Logitechu.
i Zdroj: Logitech
MX Mechanical představuje aktuálně to nejlepší v kancelářské nabídce Logitechu.

Až tři zařízení najednou

Vyzdvihnout si zaslouží také široká kompatibilita, kterou klávesnice MX Mechanical nabízí. V první řadě je k dispozici technologie Bluetooth, prostřednictvím které zařízení dokáže komunikovat nejen s klasickými počítači, ale také s mobilními zařízeními, jako jsou tablety a chytré telefony.

Druhou možností je pak standard Logitech Unifying. Díky malému přijímači, který mimochodem využívá také celá řada dalších periférií tohoto výrobce, je možné klávesnici připojit k strojům s operačními systémy Windows, macOS, Linux, Chrome OS, iOS, iPadOS a Android.

Sluší se také podotknout, že klávesnici je v jeden okamžik možné připojit až ke třem různým zařízením. Vyzdvihnout si zaslouží také technologie Flow, díky níž můžete přenášet text, obrázky a soubory mezi počítači. Stačí jeden klik na úlohu kopírovat na jednom PC a vložit na druhém.

Ergonomie se opravdu povedla.
i Zdroj: Logitech
Ergonomie se opravdu povedla.

Na baterii až 10 měsíců

Jak se na prémiovou periferii sluší a patří, výrobce si dal na kvalitě zpracování velmi záležet. Logitech MX Mechanical ale nabídne navíc i prémiové funkce – například podsvícení jednotlivých kláves. To svítí bílou barvou a samozřejmě lze u něj regulovat intenzitu v několika krocích. Podsvícení je navíc inteligentní, v praxi je schopné přímo reagovat na vaše prsty a pohyby.

Co to znamená v praxi? Aby se šetřila co nejvíce baterie, podsvícení automaticky zhasíná. Samo se ale aktivuje hned ve chvíli, kdy k tlačítkům přiblížíte ruce. Podsvícení se dá samozřejmě zcela vypnout, k dispozici je celkem šest různých voleb. Nechybí ani možnost automatické regulace jasu podle světelných podmínek v místnosti.

Zabudovaná baterie mimochodem nabízí výdrž až 15 dní při intenzivním používání – v našem případě se klávesnice skutečně od rána až do večera nezastavila, přesto potřebovala dobít až v druhé polovině druhého týdne. Při střídmějším použití je samozřejmě možné dosáhnout ještě vyšší výdrže, bez podsvícení slibuje výrobce výdrž až deset měsíců. Nabíjení je realizováno prostřednictvím standardu USB-C.

Klávesnici Logitech MX Mechanical zakoupíte na e-shopu CZC.cz. Naší detailní recenzi od Petra Kupského najdete na odkazu níže.

Myš Logitech MX Master 3S a klávesnice MX Mechanical – parádní kombo
i Zdroj: PCTuning.cz

Myš Logitech MX Master 3S a klávesnice MX Mechanical – parádní kombo

9. 9. 2022 15:30
11

Některé produkty se stávají světoznámou legendou už od prvotního uvedení na trh. O to hůře se u jejich dalších generací…

Chytré podsvícení v akci.
i Zdroj: Logitech
Chytré podsvícení v akci.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama