ma-mobilni-flash-player-na-kahanku
Apple Novinka Má mobilní Flash Player na kahánku?

Má mobilní Flash Player na kahánku?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 11. 2011 17:00 19

Adobe prý co nevidět oznámí jednu zásadní novinku, a to že končí s vývojem mobilního Flash Playeru. Zelenou dostane AIR.

Reklama
Má mobilní Flash Player na kahánku?
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost Adobe projde v příštích měsících velkou restrukturalizací a propustí 750 zaměstnanců ve Spojených státech i Evropě. Kromě toho pravděpodobně zanedloho oznámí i záměr přestat podporovat mobilní Flash Player. Informuje o tom technologický server ZDNet.

Flash se v mobilních zařízeních příliš neprosadil. V současné době je k dispozici hlavně na platformě Google Android. Konkurenční mobilní systémy iOS a Windows Phone 7 ho zavrhly a nikdy s ním nepočítaly.

Svými antipatiemi k Flashi byl vyhlášený hlavně bývalý generální ředitel AppluSteve Jobs, který nechtěl o jeho podpoře na zařízeních s iOS ani slyšet. Adobe podle všeho ukončí vývoj Flashe pro nové mobilní prohlížeče, nové verze mobilních operačních systému a připravovaná zařízení.

Současné implementace bude ještě nějakou dobu podporovat, přičemž se zaměří především na opravu bezpečnostních děr. Na místo Flashe v budoucnu nastoupí Adobe AIR.

Má mobilní Flash Player na kahánku?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama