MacBook Air konečně dostává čip M3, oznamuje Apple
i Zdroj: Apple
Novinka MacBook Air konečně dostává čip M3, oznamuje Apple

MacBook Air konečně dostává čip M3, oznamuje Apple

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

5. 3. 2024 08:00

Apple prostřednictvím tiskové zprávy oznámil staronový MacBook Air. Vzhled zůstává totožný s předchozí generací, mění se pouze vnitřnosti.

Reklama

Původně se očekávalo, že Apple představí nový MacBook Air s procesorem M3 na své jarní konferenci. Společnost však nejspíš uznala za vhodné oznámit tuto novinku pouze prostřednictvím tiskové zprávy. 

Design nových Macbook Air se nemění, zůstává zde hliníkové šasi a obrazovky o velikosti 13,6 nebo 15,3 palců. Největší novinkou je upgrade na čip M3, který je podle Applu až o 60 % rychlejší a výkonnější než M1. V porovnání s Macbookem Air poháněným procesorem Intel je nová generace laptopů až 13krát výkonnější. Čip M3 bude také poskytovat rychlejší výpočetní a grafický výkon ve srovnání s čipem M2. Apple nás mimo jiné ujišťuje, že zařízení je připraveno na složitější AI úkoly, které ho v budoucnu budou čekat.

MacBook Air konečně dostává čip M3, oznamuje Apple
i Zdroj: Apple

 

MacBook Air s M3 má také nový dekódovací modul AV1, který poskytne kvalitnější příjem videa ze streamovacích služeb. Nový laptop od Applu také získává podporu Wi-Fi 6E pro rychlejší přenos dat. Stroj je také vybaven modely Voice Isolation a Wide Spectrum mikrofonem pro lepší záznam zvuku a čistotu hlasu. 

Konečně je M3 MacBook Air schopen podporovat dva externí displeje se zavřeným víkem. Dříve měli uživatelé notebooků od Applu možnost užívat pouze jeden externí displej. 

Ceny M3 MacBook Air se 13,6 palcovým displejem začínají na 31 990 Kč. Větší model startuje na 37 990 Kč.

Ještě než se nové MacBooky začnou prodávat u nás, můžete se podívat na ostatní laptopy z dílen Applu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama