maximalni-rychlost-v-lte-siti-t-mobilu-byla-zvysena-na-375-mbit-s
Novinka Maximální rychlost v LTE síti T-Mobilu byla zvýšena na 375 Mbit/s

Maximální rychlost v LTE síti T-Mobilu byla zvýšena na 375 Mbit/s

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 12. 2015 12:00 3

Operátor zvýšil teoretickou maximální rychlost své sítě LTE, která je tak momentálně nejvyšší v České republice. Pomocí technologie LTE Advanced se spojením tří pásem (funkce Carrier Aggregation) lze nyní ve dvou lokalitách dosáhnout rychlostí až 375 Mbit/s pro stahování a 50 Mbit/s pro odesílání.

Reklama

„Rozšiřování pokrytí sítí LTE včetně vylepšování jejích parametrů je naší klíčovou prioritou a díky spojení tří pásem jsme se posunuli zase o krůček dál,“ říká Vladimír Klein, technologický ředitel T-Mobile, a dodává: „Velmi mě těší, že datový provoz v našem LTE prudce stoupá – koncem listopadu již dokonce překonal provoz v síti 3G.“

Operátor spojil pásma 2100 MHz (o šířce 20 MHz), 1800 MHz (o šířce 20 MHz) a 800 MHz (o šířce 10 MHz) ve dvou lokalitách – v Praze ve svém sídle na Roztylech a v obci Jíloviště, okres Praha-západ. Technologii LTE Advanced (LTE-A) se spojením tří pásem zatím podporuje telefon Samsung Galaxy S6 edge+, jehož majitelé si tuto novinku budou moci vyzkoušet v brzké době po plánované aktualizaci firmwaru. V dohledné době se v nabídce operátora objeví i další modely chytrých telefonů, které budou spojení tří pásem podporovat.

T-Mobile spustil technologii LTE-A jako první operátor v České republice – spojením dvou pásem na konci června 2014 v Mladé Boleslavi navýšil rychlosti až na 225/50 Mbit/s.

Zdroj: t-press.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama