Memsource: český start up s globálním významem má nového CEO
i Zdroj: Memsource
Novinka Memsource: český start up s globálním významem má nového CEO

Memsource: český start up s globálním významem má nového CEO

Redakce PCT

Redakce PCT

19. 5. 2022 09:54

Georg Ell přináší do Memsource zkušenosti z managementu firem jako jsou Tesla a Microsoft.

Reklama

Georg Ell přináší do Memsource zkušenosti z managementu firem jako jsou Tesla a Microsoft. 

Memsource, který je jednou ze světově nejvíce oceňovaných firem v oblasti automatizovaného překladu, bude nově řídit Georg Ell, který přináší zkušenosti z firem jako jsou Tesla, Yammer či Microsoft. Do vedení firmy se dostává v době její výrazné globální expanze, kdy organický růst tržeb za rok 2021 dosáhl více než 40 procent. Jedná se o akceleraci růstu, který přichází po vstupu americké investiční firmy Carlyle (NASDAQ: CG) do vlastnické struktury Memsourcu. Carlyle koupila většinový podíl v roce 2020, a následně pomohla financovat akvizici SaaS platformy Phrase.

“Řešení Memsource pomáhají největším světovým hráčům akcelerovat jejich globální expanzi a významně snížit náklady a množství nutných manuálních úkonů,” řekl Georg Ell, nový generální ředitel Memsource. “Díky kombinaci výhod platforem Phrase a Memsource nabízíme týmům i firmám s globálními ambicemi nejširší portfolio nástrojů pro překlady a lokalizaci na trhu. Možnost vést Memsource právě teď je pro mne vzrušující výzvou.”

Mezi mezinárodní zákazníky Memsource patří firmy jako Uber, Zendesk, Shopify, Supercell, Huawei, Vistaprint, Škoda, Bosch, Fujifilm, Volkswagen, Porsche, XING a tisíce dalších.

Memsource bude dále integrovat nejlepší funkce obou platforem a tyto technologie vylepšovat. Již v současnosti se jedná o nejkomplexnější řešení pro překlady a softwarovou lokalizaci. Technologie Memsource umožňuje správu velkého množství překladů s vysokou mírou automatizace včetně strojového učení a prvků umělé inteligence.

O společnosti Memsource

Memsource pomáhá globálním společnostem automatizovat překlady firemního obsahu. V současné době lze v Memsource překládat mezi více než 500 jazyky, z více než 50 typů souborů a využívat integraci s více než 30 poskytovateli strojového překladu. Díky Memsource získávají zákazníci kvalitnější překlady, a zároveň jim patentované technologie využívající umělou inteligenci umožňují snižovat náklady. Memsource poskytuje své služby tisícům zákazníků z celého světa, včetně předních globálních značek jako Uber, Supercell, Vistaprint a Zendesk. Více na www.memsource.com.  

O společnosti Phrase

Phrase je cloudová platforma pro lokalizaci softwaru, která pomáhá urychlovat vývoj vícejazyčných digitálních produktů. Díky Phrase mohou organizace všech velikostí pomocí inteligentní automatizace a velkého množství integrací škálovat a centralizovat své překladové procesy. Společnost Phrase, založená v roce 2012 v Hamburku, vyrostla z malého start-upu v agilní a ambiciózní firmu aktivní po celém světě. Phrase zažívá rychlý růst a v současné době má více než tisíc zákazníků ve více než 60 zemích. Součástí Memsource se společnost Phrase stala v roce 2021. 

O skupině Carlyle

Carlyle Group (NASDAQ: CG) je globální investiční společnost, která působí zejména ve třech oblastech: private equity, dluhové financovaní a real estate. Společnost Carlyle spravovala k 31. březnu 2022 aktiva v hodnotě 325 mld. USD. Její strategií je investovat a vytvářet hodnoty ve prospěch svých investorů, portfoliových společností a komunit, ve kterých působí a do nichž investuje. Skupina Carlyle má více než 1900 zaměstnanců ve 26 městech na pěti kontinentech. Více na www.carlyle.com. Sledujte Carlyle na Twitteru: @OneCarlyle.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama