Memtest86+ se konečně dočkal nové verze po devíti letech
i Zdroj: Depositphotos/kravka
Novinka Memtest86+ se konečně dočkal nové verze po devíti letech

Memtest86+ se konečně dočkal nové verze po devíti letech

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

25. 10. 2022 18:05

O nové verzi Memtest86+ jsme sice už psali v březnu, ale to se teprve schylovalo k testovací betě. Teď už můžete paměti mučit na plný knedlík.

Reklama

Operační paměť je někdy pořádně náladová. Stane se vám, že modul nefunguje v prvním slotu, ale ve druhém frčí. Nebo nezvládá předepsané časování a frekvence. Nebo se vám restartuje PC. Zkrátka paměti jsou často zdrojem zábavy (ačkoli už ne tolik jako kdysi). Otestovat je pořádně chce dost času. Kdysi kraloval právě Memtest86+, což je aplikace, která se zavádí při bootu a není tak v moci Windows. Díky tomu dokáže paměti otestovat na samou hranici. Jenže vývoj ustrnul někdy v roce 2013 a technika od té doby jaksi trochu pokročila.

Nový Memtest86+ v6.00 byl tudíž od základu přepsán a podporuje všechny současné moderní technologie včetně nových procesorů Intelu a AMD (až 256 jader), plus samozřejmě umí očuchat i DDR5 paměti (i s profilem XPM 3.0). Kromě toho je zmíněna podpora starých CPU ještě před Ryzen érou, NVIDIA čipsety (to už je dávno), dokonce umí i pravěké SDRAM a vůbec je to zkrátka celé vyladěné jako státní aparát. Jelikož je tento prográmek open-source, můžete ho stahovat a testovat systém jako o život. 


 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama