microsoft-chysta-radu-tabletu-s-windows-8-s-cenou-nizsi-nez-100-dolaru
Novinka Microsoft chystá řadu tabletů s Windows 8 s cenou nižší než 100 dolarů

Microsoft chystá řadu tabletů s Windows 8 s cenou nižší než 100 dolarů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 7. 2014 06:00 3

Na Microsoft Worldwide Partner Conference 2014 prozradil provozní ředitel (COO) Microsoft Kevin Turner několik zajímavých novinek o chystaných tabletech s Windows 8 (8.1).

Reklama

Kevin Turner oznámil, že někteří výrobci tabletů a OEM partneři Microsoft dostanou od nynějška pro své tablety s velikostí úhlopříčky menší než 9 palců od MS operační systém Windows 8 zdarma. Dále prohlašuje, že rozhodnutí o budoucím bezplatném poskytování jejich operačního systému zdarma výrobcům tabletů nebylo vůbec snadnou volbou, ale spíše nutností. 

Turner také nastínil informace o některých chystaných tabletech, které by se měly pochlubit cenovkou nižší než 100 dolarů (2 000 Kč) a které budou vybaveny právě operačním systémem Windows. Nebojte se, není řeč o Windows RT, ale o plnohodnotných x86 Windows 8 tabletech, které budou pravděpodobně založeny na jednom z řady procesorů Intel Atom. 

Microsoft chystá řadu tabletů s Windows 8 s cenou nižší než 100 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Mělo by se jednat o menší entry-level tablety s nižším rozlišením, jejichž specifikace by pravděpodobně měly zahrnovat také 1 GB operačních pamětí a 16 nebo 32GB úložiště. Přesné specifikace chystaných zařízení nám bohužel Microsoft zatím nenaservíroval. Známé není ani přesné datum, kdy by tyto levné tablety s Windows 8 měly dorazit na trh. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama