microsoft-nabizi-odmenu-za-chyceni-hackera
Novinka Microsoft nabízí odměnu za chycení hackera

Microsoft nabízí odměnu za chycení hackera

Ace.

Ace.

13. 2. 2009 00:00 26

Společnost vypsala odměnu 250 000$ za dopadení autora viru WIN32/Conficker.

Reklama

Microsoft tak chce vyvinout určitý tlak na tvůrce tohoto červa (jinak známého jako Downadup), který infikoval miliony počítačů v rekordním čase. Podle tiskové zprávy je MS připraven vyplatit čtvrt milionu dolarů ( 5.5mil kč ) komukoliv, kdo poskytne informace vedoucí k zatčení a usvědčení autora škodlivého kódu.

Softwarový gigant údajně na případu spolupracuje s bezpečnostními experty, registrátory domén a organizací ICANN (má na starost přidělování a správu doménových jmen a IP adres), pomocí nichž doufá, že se mu podaří vyřadit servery, z nichž útoky pocházejí. Červ se poprvé objevil na konci minulého roku a využíval k šíření kritickou chybu v systémech Windows. Přestože MS vydal záplatu již v říjnu loňského roku, odhaduje se že došlo k infekci asi 12 milionů PC.

Microsoft nabízí odměnu za chycení hackera
i Zdroj: PCTuning.cz

Čtvrt milionová odměna bude pravděpodobně silné pokušení pro kohokoliv, kdo by znal autora viru. Také to není poprvé co MS nabídl tolik peněz - v roce 2003 to byla stejná částka za autory červů SoBig a Blaster. O něco později, v roce 2004 dokonce odměnu vyplatil dvěma lidem, kteří identifikovali náctiletého autora viru Sasser.

Takže pokud něco víte o autorech červa, můžete si finančně přilepšit, my ostatní musíme jen doufat že brzy nebudeme nuceni chránit své PC jako na obrázku:)

Podle Techspot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama