microsoft-nejspise-zacal-pracovat-na-nastupci-xboxu
Novinka Microsoft nejspíše začal pracovat na nástupci Xboxu

Microsoft nejspíše začal pracovat na nástupci Xboxu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 3. 2011 15:45 10

Svědčí o tom inzerát na serveru LinkedIn. Projekt je sice ve velmi ranné fázi vývoje, ale i tak přináší nemalá očekávání.

Reklama

Microsoft nepřímo potvrdil, že začal pracovat na nástupci videoherní konzole Xbox 360, informuje server Bit-tech. Na stránkách LinedIn se v minulých dnech objevil inzerát, ve kterém Microsoft hledá vývojáře na pozici – architekt grafického hardwaru, senior architekt a inženýr výkonosti pro skupinu architektury konzole Xbox a senior inženýr ověřování hardwarového designu.

V inzerátu se pak přímo hovoří o tom, že uchazeč musí být schopen „nastavení a dodání další generace konzolové architektury od konceptu až po implementaci“. Vývoj je ale zatím na samém počátku.

Na původní konzoli začal Microsoft pracovat v roce 2003 a na trh ji uvedl v roce 2005. Je tedy vysoce pravděpodobné, že nová generace nebude uvedena dříve než za dva roky. Pravděpodobněji se tak ale stane ještě později.

Z dřívějších vyjádření Microsoftu vyplývá, že současný Xbox 360 toho má ještě hodně před sebou. Společnost nedávno uvedla pohybový systém Kinect, který slaví nebývalý prodejní úspěch a její zástupci tvrdili, že součásné generaci prodlouží život o minimálně dalších 5 let.

Takže si to shrňme. Na nové generaci se pravděpodobně již začalo, resp. začne zanedlouho pracovat. Představena by mohla být už příští rok a do prodeje se dostane nejpozději v roce 2014. Pokud bude uvedena dříve, je pravděpodobné, že vedle ní bude ještě nějaký čas koexistovat i starší Xbox 360.

Microsoft nejspíše začal pracovat na nástupci Xboxu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama