microsoft-predbehl-google-i-facebook-pry-koupil-skype-za-7-mld-dolaru
Novinka Microsoft předběhl Google i Facebook. Prý koupil Skype za 7 mld. dolarů

Microsoft předběhl Google i Facebook. Prý koupil Skype za 7 mld. dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 5. 2011 13:00 23

Nečekaná akvizice je údajně těsně před podpisem smlouvy. Microsoft získá 663 mil. registrovaných uživatelů a také obranu před Google Voice a Facetime v mobilní sféře.

Reklama

Nedávno se na internetu objevily informace o tom, že společnosti Google a Facebook uvažují o akvizici Skype. Mluvilo se o částce v rozmezí 3 až 4 mld. dolarů, rozhodnout měla nejvyšší nabídka. Do jednání o budoucnosti Skype ale momentálně vstoupil i Microsoft.

Podle deníku Wall Street Journal je dokonce těsně před podpisem smlouvy. Oficiálního oznámení se máme dočkat dnes večer nebo zítra. Akvizice softwarový kolos přijde na 7 mld. dolarů; některé další zdroje uvádějí 8 mld.. Microsoft zároveň převezme dluhy Skype Limited, které se pohybují kolem 686 mil. dolarů. Na oplátku mu do klína spadne 663 milionů registrovaných uživatelů.

A co tento nákup přinese? Microsoft pravděpodobně časem integruje klienta přímo do mobilního operačního systému Windows Phone 7 a možná i do desktopových Windows 8. Jde o největší akvizici redmondského obra za posledních několik let.

Nepřehlédněte:

Microsoft předběhl Google i Facebook. Prý koupil Skype za 7 mld. dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: WSJ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama