microsoft-rozsiruje-dobu-podporu-procesoru-intel-skylake-pod-os-windows-7-a-8-1
Novinka Microsoft rozšiřuje dobu podporu procesorů Intel Skylake pod OS Windows 7 a 8.1

Microsoft rozšiřuje dobu podporu procesorů Intel Skylake pod OS Windows 7 a 8.1

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 3. 2016 08:30 3

Začátkem letošního roku se Microsoft nechal slyšet, že již v červenci 2017 ukončí podporu platformy Skylake u starších operačních systémů Windows 7 a Windows 8.1. Nadále bychom se tak pro tuto rodinu procesorů nedočkali oprav zabezpečení a aktualizací zajišťujících kompatibilitu. Tímto krokem chtěl Microsoft (mimo jiné pokusy) do jisté míry uživatele vystrašit a přinutit je k přechodu na Windows 10. 

Reklama

Microsoft už nějakou dobu argumentuje tím, že ovladače Windows 7 musí již nyní na moderních procesorech emulovat řadu prostředků, které pak ovlivňují chod některých funkcí systému. Z důvodu výrazného nesouhlasu ze strany řady uživatelů, kterým ani omezení některých funkcí a výkonu procesorů nevadí, se Microsoft rozhodl svůj přístup přehodnotit. Rozšířená podpora procesorů Intel Skylake v prostředí Windows 7 a 8.1 zajišťující kompatibilitu, správný chod a opravy zabezpečení by díky tomu měla trvat až do 17. července roku 2018. 

Microsoft rozšiřuje dobu podporu procesorů Intel Skylake pod OS Windows 7 a 8.1
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Microsoft však slíbil, že bude nadále řešit všechny zásadní problémy a otázky týkající se platformy Skylake až do konce celkové podpory zmíněných systému, což je u Windows 7 do ledna 2020 a u Windows 8.1 dokonce do ledna roku 2023. O Skylake v prostředí starších Windows se tak prozatím nemusíme výrazně bát a přechod na Windows 10 ještě můžeme o nějaký ten rok odložit. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama