microsoft-si-patentoval-modularni-telefon-zarizeni-s-prostorem-pro-baterii-klavesnici-nebo-herni-ovladac
Novinka Microsoft si patentoval modulární telefon. Zařízení s prostorem pro baterii, klávesnici nebo herní ovladač

Microsoft si patentoval modulární telefon. Zařízení s prostorem pro baterii, klávesnici nebo herní ovladač

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 9. 2011 06:00 8

Telefon má dvě patra, stejně jako modely s QWERTY klávesnicí. Ve spodním patře se nachází prostor, do kterého můžete vkládat jednotlivé moduly podle potřeby.

Reklama

Představte si situaci, kdy jedete na delší dobu mimo civilizaci a budete potřebovat delší výdrž vašeho mobilního telefonu, ale nechcete vyměňovat baterie ani zvětšovat zařízení battery packy. Jednoduše byste vysunuli QWERTY klávesnici, tento modul vyndali z těla telefonu a nahradili jej další baterií. Zajímavé? Možná se v budoucnu něčeho podobného dočkáme.

Microsoft si patentoval modulární telefon. Zařízení s prostorem pro baterii, klávesnici nebo herní ovladač
i Zdroj: PCTuning.cz

Microsoft si totiž nechal patentovat modulární chytrý telefon s Windows Phone. Tento chytrý telefon by měl vypadat jako vysouvací modely s qwerty klávesnicí. Rozdíl bude právě v té spodní části, která bude vyměnitelná.

Na určené místo tak budete moci vložit další baterii, QWERTY klávesnici nebo třeba „joystick“, tedy spíše pár tlačítek a dotykový trackpad. Nápad je to pěkný, ale má i své mouchy. Kolik z vás by například tahalo s sebou další výměnné moduly? Jaký je váš názor na takovýto typ telefonu? Uvidíme, jestli se vůbec někdy nějaký takový telefon s WP7 objeví. Patent je to totiž zajímavý.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama