microsoft-tahne-do-boje-proti-piratskym-verzim-windows-7
Novinka Microsoft táhne do boje proti pirátským verzím Windows 7

Microsoft táhne do boje proti pirátským verzím Windows 7

Martin Stančík

Martin Stančík

13. 2. 2010 11:00 39

Microsoft plánuje do konce února vydat aktualizaci pro Windows 7, která má rozpoznat, zda na vašem počítači běží jejich legální kopie.  

Reklama

Aktualizace s názvem Windows Activation Technologies Update detekuje podle zprávy na oficiálním blogu vývojářského týmu Windows více než 70 známých a "potenciálně nebezpečných" aktivačních klíčů k Windows 7. Podle blogu chce Microsoft tuto aktualizaci do konce měsíce začít distribuovat přes Windows Update pro Windows 7 verze Home Premium, Professional, Ultimate a Enterprise. Aktualizace bude označena jako "důležitá." Od šestnáctého února bude také dostupná na webu microsoft.com/genuine a v Download Centru na stránkách Microsoftu.

Microsoft táhne do boje proti pirátským verzím Windows 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Aktualizace zjišťuje, zda je daná kopie Windows 7 originální či nikoli. "Rádi bychom řekli, že aktualizace je dobrovolná, což znamená, že si ji můžete nainstalovat nebo nikoli," píše se v blogu. Microsoft neupřesnil, co se stane s kopií Windows 7, kterou software označí za pirátskou. Je pravděpodobné, že se uživatel s ní bude moci i nadále pracovat, avšak dočká při každém spuštění systému upozornění o nepravosti systému.

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama