microsoft-tvrdi-ze-vetsina-majitelu-kinectu-toto-zarizeni-stale-pouziva
Novinka Microsoft tvrdí, že většina majitelů Kinectu toto zařízení stále používá

Microsoft tvrdí, že většina majitelů Kinectu toto zařízení stále používá

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

18. 10. 2015 13:00 5

Kinect, pro spoustu z nás jen zajímavé povyražení, kterého jsme se při první možné příležitosti zbavovali. Pro Microsoft však kamerka, která snímá pohyb a hlas, byla natolik důležitá, že ji na začátku cyklu herní konzole Xbox One nutil svým zákazníkům. Jinými slovy řečeno, Kinect byl několik měsíců od uvedení Xbox One nedílnou součástí balení.

Reklama

Teprve až po několika měsících (kdy už bylo nad slunce jasné, že nový Xbox se neprodává tak jako konkurenční PS4) byl zákazníkům nabídnut Xbox i bez Kinectu. Microsoft a i všichni ostatní nestranní pozorovatelé zkrátka už tak nějak ví, že Kinect je opravdu jen zajímavým povyražením. O to překvapivější je tvrzení výkonného marketingového ředitele Mikea Nicholse. Ten se nechal slyšet, že „drtivá většina“ vlastníků Xboxu One, která i nadále vlastní Kinect, tuto periferii používá a to prý velmi často. Také vám to přijde divné? Potom vězte, že to má malý háček.

Microsoft tvrdí, že většina majitelů Kinectu toto zařízení stále používá
i Zdroj: PCTuning.cz

Mike Nicholse k tomuto tvrzení dodal, že Kinect k Xboxu One se používá spíše k ovládání hlasem, nikoliv ke hraní her. K tomu přispívá větší připravenost Microsoftu, který tuto konzoli vybavuje novými a novými (neherními) funkcemi. V posledním updatu do systému například přibude hlasová asistentka Cortana. 

Jak už bylo zmíněno, v první vlně byl Kinect nedílnou součástí balení Xboxu One, poté se však osamostatnil a došlo také k jeho zlevnění. V USA se Kinect v současnosti prodává za cca 150 dolarů, u nás se dá pořídit okolo 3500 korun.

A nakonec – pokud vás zajímají nějaké přesnější čísla, máte (opět) smůlu. Microsoft prodejní čísla Xboxů One ani jeho periferií už nějakou tu dobu nezveřejňuje a takto to bude i nadále.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama