Microsoft ukázal Xbox Series S s větším úložištěm a speciální edicí příslušenství podle hry Starfield
i Zdroj: Microsoft
Novinka Microsoft ukázal Xbox Series S s větším úložištěm a speciální edicí příslušenství podle hry Starfield

Microsoft ukázal Xbox Series S s větším úložištěm a speciální edicí příslušenství podle hry Starfield

David Jiránek

David Jiránek

12. 6. 2023 14:50

Konference Xboxu přinesla řadu oznámení a trailerů. Kromě her se ale ukazoval i hardware, zejména pak speciální edice periferií. Došlo ale i na jednu novou variantu konzole. Pojďme si všechny novinky shrnout.

Reklama

Xbox Series S si našel cestu do celé řady domácností. Ačkoliv je jeho výkon menší v porovnání s Xboxem Series X nebo PS5, nabízí stejné technologie a zejména hry. Za zlomek ceny výkonnějšího bratříčka tak můžete hrát identické tituly s trochu nižším rozlišením a obnovovací frekvencí. Pro méně náročné hráče ideální scénář vzhledem k nízké ceně. Konzole od Microsoftu ale trpěla na malé úložiště. Interní disk nabízel jen 512 GB. Nová verze, která bude k dostání v černém provedení, obdrží 1 TB SSD po vzoru XSX.

Jinak zde novinky nehledejte. Za větší úložiště si připlatíte 50 dolarů, u nás asi tisícovku. Vzhledem k aktuální ceně Xboxu Series S 512 GB vás novinka přijde na asi 7 tisíc korun a k dostání bude od 1. září.

Další hardwarové novinky se týkaly titulu Starfield od studia Bethesda. Mezihvězdnou tématiku obdrží hned několik periferií v čele s gamepadem a bezdrátovými sluchátky. Ovladač vás vyjde na 1 899 korun a je vyveden v bílé barvě s rudými zády a řadou detailů připomínající RPG od Bethesdy. Sluchátka mají rovněž bílý základ s červenou vycpávkou hlavového mostu a řadou detailů.

Pro vlastníky Xboxu je připraven také externí disk s kapacitou od 2 TB do 5 TB a Game Hub s velikostí 8 TB. Prodávat se začne až v září, gamepad a sluchátka jsou k dispozici už nyní i v českých eshopech.

Nakonec si Bethesda připravila něco pro největší fanoušky Starfieldu. Speciální sběratelská edice pojmenovaná jako Constellation Edition vás vyjde na 300 euro a obsahuje kromě hry a předběžného přístupu (o 5 dní) zejména na míru vytvořenou krabičku a digitální hodinky.

Microsoft ukázal Xbox Series S s větším úložištěm a speciální edicí příslušenství podle hry Starfield
i Zdroj: Bethesda

Tyto hodinky předávají notifikace z mobilu, umožňují sledovat například počasí a pár základních funkcí. Nejde ale o žádné lepší chytré hodinky, tudíž nečekejte řadu senzorů nebo možnost si z nich zavolat. Důležitější je vzhled, který odráží hodinky, které budete nosit ve hře. Tato edice hry je momentálně vyprodaná a není známo, zda Bethesda nebo partneři naskladní další kusy. Oficiální evropská distribuce je na webu Bethesdy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama