Microsoft vám nyní umožní opravu svých gamepadů Xbox One a Xbox Elite 2
i Zdroj: Microsoft
Novinka Microsoft vám nyní umožní opravu svých gamepadů Xbox One a Xbox Elite 2

Microsoft vám nyní umožní opravu svých gamepadů Xbox One a Xbox Elite 2

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

1. 8. 2023 21:45 10

Přece kvůli vadným tlačítkům nezahodíme celý ovladač, no ne? A tak máme nyní možnost nakoupit díly a herní nářadí si svépomocí opravit.

Reklama

Pokud vlastníte běžný Xbox One gamepad nebo variantu Elite 2, můžete si z oficiálních stránek Microsoftu nakoupit potřebné díly a ovladač opravit. K tomu firma nabízí samozřejmě i návody a instruktážní videa. Ceny dílů se pro gamepady liší, pro Elite 2 jsou dle očekávání o pár dolarů dražší. 

Microsoft ale zdůrazňuje, že opravovat ovladač by měl uživatel až po záruce. Samozřejmě, pokud je v záruce, tak ho prostě reklamujeme, než abychom se v něm vrtali. Dále firma dodává, že k opravě je potřeba trocha té šikovnosti a pár kousků nářadí. Lízátko na oddělení plastů od sebe a dva torxy. Nic, co by běžný PC tuner doma už neměl. 

Tato iniciativa Microsoftu je jedině žádoucí, neboť trend poslední konzumní doby je jasný. Vyrobit, dva roky používat, zahodit a vyměnit za nový model. Jde o plýtvání zdrojů, kapacit, vzniká hromada zbytečného odpadu a podobně. Společnost už stejný krok zavedla u notebooku Surface, který taktéž můžete po vzoru kutila Tima opravit a vylepšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama