microsoft-xbox-720-se-podle-spekulaci-potyka-s-malou-vyteznosti-cipu
Novinka Microsoft Xbox 720 se podle spekulací potýká s malou výtěžností čipů

Microsoft Xbox 720 se podle spekulací potýká s malou výtěžností čipů

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

8. 9. 2012 12:00 22

Vydání nové konzole od společnosti Microsoft bude sice na pořadu dne až za rok, nicméně neoficiální zprávy naznačují, že čipy pro Xbox 720 se potýkají s malou výtěžností.

Reklama

Microsoft nikde ani náznakem nezmínil, kdy by měla nová konzole Xbox 720 dorazit na pulty obchodů, poslední spekulace ale implikují, že by to mohlo být později, než by si Microsoft přál. Podle zprávy vydané původně na SemiAccurate se totiž výroba předprodukčních čipů pro Xbox 720 potýká z nízkou výtěžností. To ve své podstatě není nic neobvyklého, každopádně Microsoft se prý snaží tento spekulovaný problém urychleně vyřešit.

Charlie Demerjian ze SemiAccurate  se domnívá, že čip ve své finální podobě se začne vyrábět 1. listopadu, s následnou masovou produkcí. Aby byl dodržen spekulovaný termín vydání v září 2013, musí Microsoft a jeho partneři vyřešit potíže s výtěžností nejpozději do února 2013.

Microsoft Xbox 720 se podle spekulací potýká s malou výtěžností čipů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zpráva dále zmiňuje, že je ještě brzy na odhady, zda potenciální problémy s výtěžností mohou ovlivnit spekulované datum vydání. Nicméně zdroje webu tomshardware z řad herních vývojářů inklinují k datu vydání v říjnu 2013. Z historického hlediska by k žádnému zpoždění nedošlo z toho důvodu, že Microsoft vydával své klíčové produkty prakticky vždy v říjnu či v listopadu. Září je přeci jenom pro rodiny finančně náročné kvůli začínající škole a říjen by byl přece jenom výhodnější, což je Microsoftem ověřená praxe.

Původní Xbox měl launch v listopadu 2001, Xbox 360 v listopadu 2005; Windows XP se začal prodávat v říjnu 2001, Windows Vista v lednu 2007 (výjimka z pravidla), Windows 7 v říjnu 2009 a jak víme, Windows 8 vydá Microsoft také v říjnu. Starého psa novým zvykům nenaučíš, a tak se očekává, že Xbox 720 si budete moct rozbalit v průběhu listopadu, nejpříhodnější době pro využití předvánoční nákupní horečky.

Poznámka na závěr: výtěžností se rozumí to, kolik vyrobených čipů ve finále splňuje zadané parametry. Pokud je nízká výtěžnost čipů pro Xbox 720 tak to znamená, že jen malé množství z vyrobených čipů lze použít a osadit je do konzole. Vyrobí se málo funkčních a hodně nefunkčních čipů.

Zdroj: tomshardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama