microsoft-ziskal-technologii-3d-snimani
Novinka Microsoft získal technologii 3D snímání

Microsoft získal technologii 3D snímání

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

Microsoft podepsal smlouvu o velice zajímavý produkt. Dočkáme se u nového XboXu nebo „Windows 8“ přirozeného uživatelského rozhraní (NUI)?

Reklama

Počítačový i konzolový hráč, Microsoft, podepsal smlouvu na jednočipový 3D snímač od výrobce Canesta. Způsob využití může být jeden ze dvou možných a to buď pro konzole, nebo i pro počítače. Na poli konzole XboX 360 by to mohla být druhá generace pohybového ovladače Kinect, ke kterému nepotřebujete žádné další ovladače nebo zakomponování ovládání pomocí toho senzoru do Windows 8“ nebo následujících. Nakonec by mohl být využit také k XboXu, ale jeho další generace. Cobra 3D ToF CMOS senzor využívá 44 patentů a je to senzor s největším vstupním 3D rozlišením na světě. Díky tomuto senzoru by nemělo být třeba dvou normálních senzorů pro snímání 3D obrazu.

Je to velmi vzrušující zpráva pro průmysl, řekl Jim Spare, prezident Canesta a generální ředitel.Nikdo nepochybuje, že během příštích deseti let uvidíme přirozeného uživatelského rozhraní se společným ovládáním všech zařízení. Díky širokému rozsahu Microsoft od podniků až po domácnosti, jsme si jisti, že naše technologie bude využita v mnoha aplikacích, které ztělesňují plný potenciál této technologie.

Canesta očekává, že vše bude hotové na konci tohoto roku, takže bychom se na přelomu mohli dočkat nějakého prohlášení od Microsoftu, co s tímto zařízením hodlá dělat.

Microsoft získal technologii 3D snímání
i Zdroj: PCTuning.cz


3D senzor Cobra od výrobce Canesta

Zdroj: TCMagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama