Microsoft zruší Malování 3D, soustředit se bude na klasickou verzi
i Zdroj: Obrázek poskytla společnost Microsoft
Novinka Microsoft zruší Malování 3D, soustředit se bude na klasickou verzi

Microsoft zruší Malování 3D, soustředit se bude na klasickou verzi

David Švrček

David Švrček

4

Malování 3D, které mělo být moderní verzí klasické verze aplikace bude odstraněno. Microsoft se rozhodl více soustředit na klasickou verzi, kterou bude vylepšovat.

Reklama

Microsoft v listopadu 2024 odstraní aplikaci Malování 3D z Microsoft Storu, což značí konec této modernizované verze klasického Microsoft Malování, které bylo spuštěno v roce 2017. Ačkoli Malování 3D nabízelo pokročilé funkce, jako je 3D modelování, vrstvy a odstranění pozadí, nepodařilo se mu získat širokou oblibu uživatelů. Ti preferovali jednoduchost a rychlost klasické verze, což vedlo Microsoft k rozhodnutí nadále rozvíjet právě tuto starší verzi.

Malování 3D
i Zdroj: Microsoft
Malování 3D

V roce 2023 získalo Malování zásadní aktualizace, včetně podpory vrstev, průhlednosti a automatického odstranění pozadí. Navíc byla do aplikace přidána i funkce Cocreator, která využívá umělou inteligenci. Tyto změny prakticky eliminovaly důvod k dalšímu rozvoji Malování 3D.

Windows Malování, které existuje již od roku 1985, si díky své jednoduchosti a nostalgii získalo věrné uživatele. Microsoft se teď zaměřuje na jeho vylepšování, což dokazuje, že klasická aplikace stále zůstává nezbytnou součástí Windows.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama