mikro-klavesnice-od-orico
Novinka Mikro klávesnice od ORICO

Mikro klávesnice od ORICO

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

8. 3. 2012 09:15 5

Pokud máte doma k televizi připojené HTPC, jistě jste řešili problém, jak ho efektivně ovládat a přitom nemuset provádět kejkle se standardní klávesnicí a myší. Tenhle problém je vyřešen.

Reklama

Postarala se o to čínská firma ORICO. Ta představila svou bezdrátovou mikro klávesnici, která ovšem zastane i funkci myši. Moc toho o ní nevíme, ale pojďme si to shrnout.

KB6118, jak se periferie nazývá, je velikosti běžného dálkového ovládání. Je tudíž velmi praktická. Mnozí z vás totiž jistě proklínají, když musí pro trochu psaného textu nebo rychlou navigaci odněkud vytahovat běžnou klávesnici a myš. Jasně, HTPCčka mají vlastní dálkové ovládání, ale to je určené pro Windows Media Center a třeba psaní textu je s nimi nereálné.

Mikro klávesnice od ORICO
i Zdroj: PCTuning.cz

KB6118 má plnohodnotnou QWERTY klávesnici, včetně několika multimediálních kláves a zastane i funkci myši. Na zařízení které se vejde do ruky, to není vůbec špatné. K počítači se samozřejmě připojuje bezdrátově na frekvenčním pásmu 2.4 GHz. Podporuje platformu Windows, OS X, Linux i Android.

Mikro klávesnice od ORICO
i Zdroj: PCTuning.cz

Cena za tyhle užitečné gadgety zatím nebyla zveřejněna, ale pokud nebude stát nějakých cca 3000+Kč, objednávám ho ke svému domácímu kinu hned po uvedení do prodeje.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama