ms-bude-investovat-do-reklamy
Novinka MS bude investovat do reklamy

MS bude investovat do reklamy

Martin Stančík

Martin Stančík

5. 10. 2009 00:00 3

Šéf Microsoftu Steve Ballmer neočekává, že by jeho společnost v rámci boje na trhu s internetovými vyhledávači koupila některého ze svých konkurentů.  

Reklama

"Ne, neočekával bych to," řekl Ballmer na otázku, zda budou akvizice součástí další strategie, v rámci které chce softwarový gigant získat větší podíl na trhu s vyhledávači. Před pár měsíci Microsoft po dlouhých jednáních uzavřel dohodu s Yahoo, kterou nyní schvaluje Evropská komise a americký antimonopolní úřad. "Uvidíte, že budeme pracovat tvrdě a investovat do marketingu a věcí okolo. A samozřejmě, snažíme se uspíšit schválení dohody s Yahoo úřady," řekl po jedné ze svých přednášek ve Velké Británii.

MS bude investovat do reklamy
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále Ballmer zopakoval své přesvědčení, že světová ekonomika poroste jen velmi pomalu. "Vidím, že ekonomika se zvedá jen velmi pomalu. Na podobné prognózy ale opravdu nemám vzdělání," dodal šéf Microsoftu a citoval analýzu společnosti IDC, podle které IT průmysl do konce roku 2013 vytvoří téměř šest milionů nových pracovních míst. Nakonec Ballmer řekl, že Microsoft zmrazil své prostředky na vývoj a výzkum (investuje do nich neuvěřitelných 170 miliard korun ročně) a část z těchto peněz přesouvá do již zmíněné propagace svých webových vyhledávačů.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama