msi-cubi-n-miniaturni-pc-s-procesorem-braswell-a-windows-10-home
Novinka MSI Cubi N: miniaturní PC s procesorem Braswell a Windows 10 Home

MSI Cubi N: miniaturní PC s procesorem Braswell a Windows 10 Home

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 10. 2015 17:00

Miniaturní počítače s úsporným procesorem jsou stále populárnější, řešením zejména pro domácí zábavu, o čemž svědčí to, že se jejich výrobou zabývá čím dál více značek, mezi něž se řadí také MSI. Právě MSI dnes odhalilo svoje nové mini-PC Cubi N, které by se mohlo stát další konkurencí třeba pro ASRock BeeBox, o němž jsme Vám dnes přinesli recenzi.

Reklama

Jedná se o kompaktní počítač, který na trh dorazí ve dvou rozměrových variantách. První menší umožňuje pouze instalaci SSD (nejspíše s výškou 7 mm) a je nižší. Jeho celkové rozměry činí 116 × 112 × 44,47 mm. Druhá varianta s výškou 55,5 mm pak umožní montáž pevného disku. Výrobce uvádí, že vnitřní objem drobné černé šasi s perforovaným povrchem činí 0,45 litru. U které varianty to platí, však nevíme. 

MSI Cubi N: miniaturní PC s procesorem Braswell a Windows 10 Home
i Zdroj: PCTuning.cz

Do drobného těla se výrobci podařilo vtěsnat základní desku osazenou SoC Intel Celeron N3150 z rodiny Braswell, jehož spotřeba by měla být nižší než 15 wattů. Procesoru sekundují v základu 4 GB pamětí DDR3L, které lze v případě potřeby upgradovat na 8 GB. Jako úložiště Cubi N slouží vestavěné mSATA SSD, přičemž v případě potřeby můžeme mini-PC dovybavit 2,5" SSD či HDD.

MSI Cubi N: miniaturní PC s procesorem Braswell a Windows 10 Home
i Zdroj: PCTuning.cz

Jelikož lze počítač využít pro široké účely, ale primárně patrně poslouží jako domácí multimediální centrum, dočkáme se také slušné konektivity. Bezdrátové připojení k internetu pomocí Wi-Fi 802.11ac zajišťuje rozšiřující síťová karta do slotu M.2 Intel 3165. Volitelně si můžeme vybrat také variantu s Bluetooth 4.0. 

MSI Cubi N: miniaturní PC s procesorem Braswell a Windows 10 Home
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi fyzickými konektory najdeme na zadním panelu jeden síťový port, grafické výstupy D-Sub a HDMI a dvojici rozhraní USB 3.1. Tyto konektory pak na čele doplňuje další dvojice portů USB 3.1 a jednoho audio konektoru. Stále populárnější oboustranný konektor USB 3.1 typu C bychom však na počítači hledali marně. Chybět by neměla také čtečka paměťových karet 3 v 1. 

Cubi N umožňuje samozřejmě také instalaci na zadní stranu televizoru či monitoru pomocí montážního systému VESA. MSI hodlá Cubi N dodávat vzhledem k jeho zaměření na domácí zábavu s operačním systémem Windows 10 Home. Oficiální vydání je naplánováno na konec tohoto měsíce. Cenu Cubi N bohužel zatím neznáme. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama