na-bramborovy-salat-bylo-v-kickstarterovske-kampani-vybrano-pres-55-000-dolaru
Novinka Na bramborový salát bylo v kickstarterovské kampani vybráno přes 55 000 dolarů

Na bramborový salát bylo v kickstarterovské kampani vybráno přes 55 000 dolarů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

4. 8. 2014 18:00

Začalo to nenápadně. Přibližně před měsícem se člověk jménem Zack Danger Brown z Ohia rozhodl založit kickstarterovskou kampaň, ve které od lidí žádal 10 dolarů na přípravu bramborového salátu. K tomu dodal, že se ještě nerozhodl, podle jakého receptu se salát chystá připravit a zdali se do jeho přípravy nakonec vůbec pustí.

Reklama

Zjevná satira na nejznámější crowdfundingové platformě se záhy roznesla do světa a kampaň se stala velice populární. V době jejího ukončení se na účtu bramborového salátu nacházelo celkem 55 492 dolarů, které na projekt poslalo 6911 přispěvatelů. 

Na bramborový salát bylo v kickstarterovské kampani vybráno přes 55 000 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Po skončení kampaně se Zack Brown nechal slyšet, že přes 25 000 dolarů půjde na pokrytí všech odměn včetně uspořádání hudebního festivalu PotatoShock 2014, který se bude konat na konci září. Příjmy z festivalu, na nějž budou mít přispěvatelé vstup zdarma, pak půjdou na dobročinné účely. I když je tedy celé dění kolem bramborového salátu vtipné, zakladatel podle všeho kampaň dokáže ukončit tak, aby se tomu nikdo moc nesmál. Toho si ceníme.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama