Na český trh vstoupily kvalitní autokamery Nextbase
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Na český trh vstoupily kvalitní autokamery Nextbase

Na český trh vstoupily kvalitní autokamery Nextbase

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 11. 2021 16:32

Společnost Nextbase slaví svůj přímý vstup na český trh. V Evropě je firma známá svou nabídkou prémiových chytrých palubních kamer. Všechny modely s označením GW nabízejí funkce jako GPS, Bluetooth a WiFi konektivitu pro přesnou lokalizaci a snadné připojení k chytrému telefonu s operačním systémem iOS nebo Android.

Reklama

Na český trh míří v první vlně zatím šest autokamer Nextbase. Cenově dostupný model (3 490 Kč) s označením 322GW s širokoúhlým objektivem dokáže pořizovat videa ve Full HD rozlišení. Disponuje navíc i řadou praktických prvků a funkcí mezi něž patří GPS, Wi-Fi, dotykový displej, parkovací režim či magnetický držák. Samozřejmostí je i cyklické nahrávání a možnost přidání zadní kamery.

Náročnějším zákazníkům pak je určena autokamera 522GW. Ve výbavě má třípalcový dotykový displejem, GPS, WiFi, G-senzor, inteligentní parkovací režim, polarizační filtr i možnost připojení zadní kamery. 

Na český trh vstoupily kvalitní autokamery Nextbase
i Zdroj: PCTuning.cz

Majitelé každé autokamery Nextbase mohou přitom využívat bezplatný softwarový balíček nazvaný MyNextbase. Obsahuje aplikaci pro snadný přenos videa MyNextbase Connect, software pro přehrávání MyNextbase Player, nástroje pro úpravu záznamu a bezplatné cloudové úložiště. Prémiový model 622GW, který přijde na 6 990 Kč s DPH je vybaven navíc aplikací What3Words umožňující lokalizaci s přesností na čtverce o straně 3 metry. Každý takový čtverec je pak popsán unikátní kombinací 3 slov.

Na český trh vstoupily kvalitní autokamery Nextbase
i Zdroj: PCTuning.cz

Produkty Nextbase spoléhají i na řadu užitečných funkcí zvyšujících nejen pohodlí řidiče, ale i jeho bezpečnost. První z těchto technologií je Emergency SOS. Ta dokáže rozpoznat dopravní nehodu a pokud řidič jejím následkem přestane reagovat, uvědomí záchranné složky. Pomocí Emergency SOS jsou odesílány nejen GPS souřadnice a orientace vozu, ale případně také relevantní osobní údaje, k nimž řidič umožnil přístup. Služba stojí 99 Kč měsíčně. Funkce Intelligent Parking Mode pak nabízí majitelům vozů ochranu tím, že aktivuje nahrávání videa v případě kolize při stání. I v případě, kdy je vozidlo ponecháno bez dozoru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama