na-hospodarskych-vysledcich-ea-se-podepsal-neuspech-o-strilecku-anthem
Novinka Na hospodářských výsledcích EA se podepsal neúspěch o střílečku Anthem

Na hospodářských výsledcích EA se podepsal neúspěch o střílečku Anthem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 5. 2019 10:30

EA zveřejnilo své finanční výsledky za poslední čtvrtletí a firma být spokojená rozhodně nemůže. Příjmy podniku se snížily o 22 procent na 1,24 miliardy dolarů, čistý zisk pak propadl o 66 procent na 209 milionů dolarů. Zapříčiněno to může být neúspěchem sci-fi looter shooter Anthem, na kterou firma hodně sázela. V posledních týdnech si dobře nevede ani multiplayerová hra Apex Legends. Ta na streamovací platformě Twitch ztratila 75 procent diváků a konkurence v podobě Fortnite se jí na míle vzdaluje. Není tak překvapením, že studio plánuje vydání mobilní verze Apex Legends.

Reklama

Za celý fiskální rok Electronics Arts klesl příjem o 4 procenta na 4,95 miliardy dolarů. Čistý příjem dosáhl hodnoty 1,02 miliardy dolarů (pokles o dvě procenta). Pozitivní zprávou aspoň je, že vydavatelství zaznamenalo zvyšující se zájem o digitální služby.

Do budoucna v EA zůstávají optimističtí. Firma predikuje nárůst čistého zisku o 154 procent na 2,9 miliardy dolarů a zvýšit by se měly i příjmy na 5,38 miliardy dolarů (nárůst o 9 procent).

Na hospodářských výsledcích EA se podepsal neúspěch o střílečku Anthem
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama