na-windows-10-preslo-uz-pres-825-milionu-zarizeni
Novinka Na Windows 10 přešlo už přes 825 milionů zařízení

Na Windows 10 přešlo už přes 825 milionů zařízení

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 5. 2019 11:45 1

Od Microsoftu nic oficiálně potvrzeno nebylo, nicméně respektovaný novinář Paul Thurrot dostal na konferenci BUILD možnost nahlédnout do interních dokumentů firmy, z nichž vyplynulo, že operační systém Windows 10 už běží na 825 milionech zařízení.

Reklama

V tomto čísle jsou započítány nejen klasické počítače a notebooky, ale také tablety, chytré telefony, brýle Hololens či konzole Xbox. Na všech těchto zařízeních totiž desítky fungují.

Největšího boomu se Windows 10 dočkaly prakticky ihned po odstartování prodeje. Microsoft je totiž nabídnul pro majitele starších verzí operačního systému jako bezplatnou aktualizaci, avšak pouze po dobu 12 měsíců.

Kromě počtu instalací „desítek“ se Paul Thurrot na svém webu Thurrot.com s čtenáři podělil i o další zajímavé statistiky. Dle dokumentů Microsoftu byla webová verze internetového prohlížeče Edge stažena 4,5 milionkrát. Microsoft launcher má na kontě zhruba 4 miliony stažení a populární klávesnice SwiftKey se může pochlubit 159 miliony aktivních uživatelů.

Na Windows 10 přešlo už přes 825 milionů zařízení
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama