nadchazejici-mobilni-geforce-gpu-od-nvidia-odhaleny
Novinka Nadcházející mobilní GeForce GPU od NVIDIA odhaleny

Nadcházející mobilní GeForce GPU od NVIDIA odhaleny

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

17. 12. 2013 13:00 4

Společnost Clevo, výrobce notebooků a ultrabooků, zveřejnila podrobnosti o svých systémech, které jsou v současné době ve vývoji. Tyto údaje mimo jiné odhalily informace o nadcházejících grafických kartách NVIDIA GeForce ze série 800M.

Reklama

Mobilní GPU této generace jsou založeny na architektuře Maxwell, která by měla být použita také u příští generace "stolních" grafických karet NVIDIA. Níže je uveden obrázek, zobrazující, na jaké grafické karty se můžeme těšit a to počínaje modelem GTX 880M a konče modelem GT 840M.

Nejvýkonnější modely řady nesou označení GTX 880M, 870M a 860M  a jedná se o tzv. MXM moduly, což znamená, že mohou být v notebooku nahrazeny výkonnějšími kartami v této řadě. Všechny MXM moduly je možné propojit pomocí SLI. To samozřejmě pouze v případě, že to notebook, do něhož je karta instalována, umožňuje.

Nadcházející mobilní GeForce GPU od NVIDIA odhaleny
i Zdroj: PCTuning.cz

V běžných, levnějších systémech bychom se potom měli dočkat modelů GTX 860M, 850M a GT 840M. Jedná se o integrované grafické karty, což znamená, že jsou přímo připájeny k základní desce a proto je nelze odmontovat a případně vyměnit za lepší model.

Nadcházející mobilní GeForce GPU od NVIDIA odhaleny
i Zdroj: PCTuning.cz

Nenechte se zmást číselným údajem na obrázku, který neuvádí kapacitu VRAM paměti GPU, ale označuje velikost RAM pamětí notebooku, do kterého jsou dané GPU určeny.

Nutno dodat, že NVIDIA GeForce 800M série by se měla objevit již v únoru příštího roku.

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama