nastupce-nvidia-geforce-gtx-1080-by-mohl-dorazit-koncem-cervence
Novinka Nástupce Nvidia GeForce GTX 1080 by mohl dorazit koncem července

Nástupce Nvidia GeForce GTX 1080 by mohl dorazit koncem července

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 5. 2018 11:00 1

Nvidia údajně dokončuje práce na první sériové grafické kartě značky GeForce vycházející z nové generace architektury, která má údajně být představena už koncem července.

Reklama

Zatím nikdo neví, o jakou architekturu se bude jednat, nicméně mělo by prý jít o nástupce současného modelu GTX 1080, tedy o pozičně třetí z high-endových grafik budoucí generace. Představen bude jistě referenční návrh Founders Edition, který by mohly následovat odvozené modely, kterých bychom se tak teoreticky mohli dočkat koncem léta. 

Použitý čip grafiky by tak do budoucna mohl působit jako druhý nejvýkonnější v klientském segmentu a navazovat na GP104. Využit tak pravděpodobně bude ve dvou modelech grafických karet podobně jako v případě GTX 1080 a GTX 1070. Stále více se hovoří o kódovém označení Turing, které pravděpodobně bude označovat architekturu. Finální produkt pak může být označen jako GTX 1180, či GTX 2080.

Nástupce Nvidia GeForce GTX 1080 by mohl dorazit koncem července
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Stejně jako tomu bylo v minulosti, Nvidia jako první nasadí právě model s označením xx80 výkonnější než stávající vlajková loď 1080 Ti, na který následně bude navazovat výkonnějším čipem a grafikou s přízviskem Ti. Pokud se celá věc potvrdí, mohli bychom se konečně dočkat mírného rozvíření stojatých vod v oblasti grafických karet a jistě také zlevnění současné generace a snad i odpovědi konkurence.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama