Nástupce PS Vita je údajně v přípravě, handheld má podporovat PS4 hry
i Zdroj: depositphotos
Novinka Nástupce PS Vita je údajně v přípravě, handheld má podporovat PS4 hry

Nástupce PS Vita je údajně v přípravě, handheld má podporovat PS4 hry

David Jiránek

David Jiránek

5. 2. 2024 15:00 1

Handheld od Sony by měl opravdu dorazit. Nástupce PS Vita bude pohánět čip od AMD. Vydání ale nečekejme v nejbližších měsících.

Reklama

Na PSP a PS Vita jistě vzpomíná se slzou v oku řada hráčů. Šlo o oblíbené a dostupné handheldy. Kdo měl takové zařízení třeba ve škole, mohl machrovat před celou třídou. V této kategorii zůstalo z velkých konzolových hráčů jen Nintendo, avšak Sony se zřejmě vrátí. Nástupce je totiž v přípravě.

Portál Insider-Gaming přišel s informací, že se přenosné herní zařízení u Sony chystá. Několik zdrojů to potvrdilo nezávisle na sobě. Vývoj se zatím nachází ve fázi, kdy je rozhodnuto o úplně základních parametrech. Čip dodá AMD, avšak konkrétní specifikace neznáme. Kompatibilita by měla být zajištěna s PS4 tituly. Diskutuje se i o podpoře pro PS5 hry.

Kompatibilita s PS4 (a potenciálně PS5) hrami by znamenala, že by pro handheld byla okamžitě po vydání k dispozici velká řada titulů. U vývojářů by bylo potřeba jen přidat základní optimalizaci.

Datum vydání není přesně známo, avšak hovoří se alespoň o dalších dvou letech vývoje. V praxi tak nástupce PS Vita dorazí až po PS5 Pro a prakticky ke konci životnosti PS5 série konzolí. Handheld tak bude zapadat spíše do rodiny PS6 zařízení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama