ncs-cirrus-lt-pcoip-klient-ve-forme-notebooku
Novinka NCS Cirrus LT: PCoIP klient ve formě notebooku

NCS Cirrus LT: PCoIP klient ve formě notebooku

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

6. 2. 2014 06:00 1

Notebook, který nemá téměř žádné výkonné komponenty, je závislý na pracovní stanici nebo centrálním serveru. Bez nich na něm neuděláte nic.

Reklama

V některých případech nejsou potřeba běžné počítače s pevnými disky nebo výkonnými komponentami. Vše totiž může obstarat jeden centrální server, který vše počítá a výsledný obraz jen posílá koncovému klientovi. To zvyšuje energetickou efektivitu, snižuje náklady a usnadňuje administraci, o vyšším zabezpečení nemluvě.

Nové PCoIP (Personal Computer over Internet Protocol) od firmy NCS se jmenuje Cirrus LT a neznalý by řekl, že to je 14palcový notebook. V podstatě by měl pravdu, ale uvnitř není disk, operační paměť ani operační systém (může mít, ale zde nic není). Vše běží přes Ethernet nebo pomalejší WiFi.

NCS Cirrus LT: PCoIP klient ve formě notebooku
i Zdroj: PCTuning.cz

Displej s úhlopříčkou 14 palců je matný a může mít rozlišení 1366 × 768 nebo 1600 × 900 pixelů. O zobrazení obrazu se stará procesor TERA2321. Obraz vygenerovaný na serveru se do počítače dostane přes gigabitový Ethernet, WiFi 802.11 a/b/g/n 3T3R (3 vysílače a 3 přijímače) s rychlostí až 450 Mbps nebo přes optické SFP.

Klient ve formě notebooku má baterii s kapacitou 5200 mAh, avšak výrobce neuvádí výdrž. Váha stroje je 1,64 kilogramu. Cena bohužel také není známa.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama