nenechte-na-sebe-prasknout-vse-facebook-vylepsi-ochranu-soukromi
Novinka Nenechte na sebe prásknout vše, Facebook vylepší ochranu soukromí

Nenechte na sebe prásknout vše, Facebook vylepší ochranu soukromí

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

26. 8. 2011 17:45 9

Největší sociální síť se bude znovu měnit. Tentokrát nás však nečeká podobná šílenost jako byla poslední úprava chatu, ale naopak lepší možnosti nastavení pro ochranu soukromí.

Reklama

Soukromí je jednou z nejčastějších témat při kritizování sociálních sítí. Pro jeho větší ochranu nyní podnikl kroky právě Facebook, kterému detailnější volby doposud chyběly a po inspiraci u Google + se je rozhodl vylepšit. 

Nenechte na sebe prásknout vše, Facebook vylepší ochranu soukromí
i Zdroj: PCTuning.cz

Významný krok k nastavení ochrany soukromých údajů se nyní objevil v podobě menu na stránce profilu uživatele. Mezi užitečné volby, které až doposud chyběly patří například nastavení sdílení u každého osobního údaje zvlášť. Inspirace novou sociální sítí Googlu je zřejmá u spekulací o zavedení kruhů přátel, kteří uvidí různý sdílený obsah. Chybět by neměla ani možnost kdykoli upravit komentáře po jejich publikování.

Pravděpodobně nejvýraznějším vylepšením je ochrana proti nechtěnému označování na fotografiích, která bez souhlasu uživatele (při zapnutí této volby) nedovolí jeho označení na obrázku. Všechny změny by měly být k dispozici do několika dní, je však pravděpodobné, že budou zaváděny postupně.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama