netgear-orbi-lbr20-je-lte-modem-s-tripasmovou-bezdratovou-mesh-technologii
Novinka Netgear Orbi LBR20 je LTE modem s třípásmovou bezdrátovou mesh technologií

Netgear Orbi LBR20 je LTE modem s třípásmovou bezdrátovou mesh technologií

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 8. 2020 11:00

Společnost Netgear uvádí na trh LTE Wi-Fi router Orbi LBR20. Zařízení kombinuje funkce LTE modemu a třípásmového bezdrátového mesh systému Orbi, díky tomu tak nabízí Wi-Fi připojení napříč celou domácností v dosahu vybrané LTE sítě.

Reklama

Nový 4G LTE Wi-Fi router Orbi LBR20 zaujme hlavně uživatele, kteří se potýkají s omezeným nebo nulovým přístupem k tradičnímu širokopásmovému kabelovému připojení, případně bývají připojeni pouze po omezenou dobu. Zařízení nabízí propojení mobilního 4G LTE připojení o maximální rychlosti přenosu dat 1,2 Gb/s s třípásmovou Wi-Fi AC2200 mesh technologií Orbi s podporou MU-MIMO a beamforming.

Široké pokrytí v rozsahu až 186 m2 zajišťují vestavěné antény se zesilovači. Toto pokrytí lze dále flexibilně navyšovat pomocí vybraných satelitů Orbi Wi-Fi 5, s nimiž router vytváří mesh systém. Součástí zařízení je také dvojice gigabitových ethernetových portů (1x WLAN/LAN a 1x LAN).

Netgear Orbi LBR20 je LTE modem s třípásmovou bezdrátovou mesh technologií
i Zdroj: PCTuning.cz

Správu routeru zajišťuje mobilní aplikace Orbi. Jejím prostřednictvím uživatel získá přehled o stavu jeho domácí sítě a připojených zařízení s možností jejich vzdálené správy, včetně vytvoření sítě pro hosty a testu rychlosti připojení. Zařízení lze ovládat také hlasem, a to pomocí služeb Amazon Alexa a Google Assistant.

Ochranu sítě i veškerých zařízení k ní připojených poskytuje zabezpečení Armor, které je aktivně chrání před kybernetickými hrozbami, jako jsou ransomware, malware, botnety a další. Součástí routeru je také rodičovská kontrola Circle.

Cena a dostupnost

4G LTE Wi-Fi router Orbi LBR20 je k dostání v síti obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 11 940 korun/459 euro s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama