netradicni-e-sportovni-turnaj-gg-prague-podpori-detska-oddeleni-nemocnic
Novinka Netradiční e-sportovní turnaj GG Prague podpoří dětská oddělení nemocnic

Netradiční e-sportovní turnaj GG Prague podpoří dětská oddělení nemocnic

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 5. 2019 12:00

V sobotu 25. května proběhne již čtvrtý ročník GG Prague, největšího českého e-sportovního charitativního turnaje. Týmy reprezentující přihlášené společnosti změří síly v populárním titulu Counter-Strike: Global Offensive. Výtěžek ze startovného a charitativních streamů bude ve spolupráci s nadací Jonášek použit pro nákup vybavení dětských oddělení nemocnic po celé České republice. V uplynulých třech ročnících se takto již podařilo vybrat celkem téměř 360 000 Kč.

Reklama

Turnaje se obvykle odehrávají za účasti špičkových hráčů, v případě GG Prague ale týmy budou netradičně tvořit zaměstnanci přihlášených společností. To ale neznamená, že mu nebude věnována patřičná pozornost. Zápasy v titulu Counter-Strike: Global Offensive budou přenášeny živě prostřednictvím sítě TwitchTV za účasti profesionálních komentátorů a diváci je také budou moci sledovat na oficiálních streamech populárních osobností scény.

Účastníci si díky tomu budou moci na vlastní kůži vyzkoušet atmosféru velkých turnajů a zároveň při tom přispět na dobrou věc. Kromě toho může akce pomoci soutěže v počítačových hrách zpopularizovat. „Pomalejší tempo amatérských zápasů může pomoci divákům, kteří do světa e-sportu zatím nepronikli, se snazší orientací v herních mechanismech. Budeme rádi, pokud charitativní rozměr akce přiláká co nejvíce takových nováčků, protože každé zhlédnutí pomůže akci zviditelnit a vybrat více prostředků pro fond Jonášek,“ uvedl Ladislav Dyntar, zakladatel týmu eSuba, který turnaj organizuje.

Netradiční e-sportovní turnaj GG Prague podpoří dětská oddělení nemocnic
i Zdroj: PCTuning.cz
Netradiční e-sportovní turnaj GG Prague podpoří dětská oddělení nemocnic
i Zdroj: PCTuning.cz

Netradiční e-sportovní turnaj GG Prague podpoří dětská oddělení nemocnic
i Zdroj: PCTuning.cz

K tzv. donatům, tedy finančním prostředkům darovaným diváky během živého vysílání, se po skončení turnaje a odečtení nákladů na organizaci přidá také výtěžek ze startovného a partnerských příspěvků. Právě bez partnerů by organizace takové události byla těžko myslitelná, v letošním roce mezi ně patří společnosti Microsoft, Samsung nebo CZC.CZ, mediálním partnerem je pak PLAYzone.cz.

Během minulých ročníků se takto podařilo vybrat dohromady téměř 360 000 Kč, jež byly použity k nákupu vybavení pro dětská oddělení vybraných nemocnic v České republice. Díky tomu dnes malým pacientům pomáhají zpříjemnit mnohdy náročný průběh léčby nové televize nebo herní konzole Xbox. I letos poputují vybrané finance za stejným účelem a pokud se podaří získat dostatečně vysokou částku, v plánu je rozšířit nákup také o potřebnou zdravotní techniku.

Zdroj: eSuba

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama