new-dawn-nove-tech-demo-od-nvidie-s-vylepsenym-unreal-engine-3
Novinka New Dawn: Nové tech-demo od nVidie s vylepšeným Unreal Engine 3

New Dawn: Nové tech-demo od nVidie s vylepšeným Unreal Engine 3

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

29. 3. 2012 06:00 12

Na druhou stranu není nové demo vůbec nové. Již v roce 2003 jsme se s touto motýlí ženou mohli setkat. Nyní je ale oblečené do nejnovějších technologií. A jaký je rozdíl? Podívejte se sami.

Reklama

S každou generací grafických karet (nebo novou verzí DirectX) se většinou objevuje i tech-demo, které si vytvořily výrobci pro představení schopností nového produktu a případně také nových technologií. S GTX 480 nVidia vydala demo Supersonic Sled, které DirectX 11, všudypřítomnou tesselaci a také plně simulované látky díky PhysX a Apex. AMD minulý rok představilo demo HK2207, které bylo mnohými nazýváno nejhorší demo, co kdy AMD vytvořilo. To AMD napravilo u nové generace Radeonů a demem Leo. nVidia ale připravuje demo na Unreal Enginu 3.

New Dawn: Nové tech-demo od nVidie s vylepšeným Unreal Engine 3
i Zdroj: PCTuning.cz
New Dawn: Nové tech-demo od nVidie s vylepšeným Unreal Engine 3
i Zdroj: PCTuning.cz


Srovnání starého dema Dawn z roku 2003 (vlevo) a New Dawn z roku 2012 (vpravo)

Na novém Unreal Engine 3 postavil Epic také demo Samaritan, které ukazuje možnosti tohoto enginu. V něm najdeme podporu DirectX 11, Subsurface scattering, bokeh, plně vymodelované vlasy a nakonec nové odrazy při dešti nebo na mokrých místech. Jako poslední přidali vývojáři do enginu také vyhlazování, konkrétně MSAA. Tehdy bylo demo prezentováno na třech kartách GTX 580 v SLI. Dovolím si citovat jeden komentář autora elulok:

„Jenom dodám, že to video z obrázku bylo generováno 3 nvidiema 580GTX v SLI, takže to až tak nereálný dosáhnout neni. Během pár let by to mohl normálnější PC utáhnout.“

Uplynul rok a stejné demo zvládá jediná GTX 680! Ale zpět k novému demu New Dawn. Některým z vás se zdá název povědomý. Aby ne, tech-demo s názvem Dawn je totiž již 10 let staré a tenkrát demonstrovalo výkon a schopnosti grafické karty FX 5000. nVidia nyní vzala scénář tohoto dema a vytvořila jej s nejnovějšími technologiemi. Ukázka je postavena právě na Unreal Enginu 3 od Epic Games. Je zde tedy DirectX 11, tesselace, reálná simulace fyziky, animace vlasů a plno dalšího. Demo však ještě není veřejné a tak se můžeme podívat jen na krátkou ukázku. I tak ale nové demo vypadá skvěle. Demo by se mělo objevit na internetu každým dnem.

Nepřehlédněte:

 Zdroj: Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama